Aafrika naiste «seksirelv» on muskaatpähkel

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Muskaatpähkel
Muskaatpähkel Foto: Wikipedia.org

Aafrika riigi  Tansaania poolautonoomse osa Zanzibari naistel on oma narkootikum, mis nad tantsima paneb ja seksikaks teeb.

Kuigi tegemist on moslemitega, ei takista see lõbus olemast, kirjutab Huffington Post.

Naiste sõnul on nende salarelvaks muskaatpähklid, mis tekitavad lõdvestunud ja pisut joobes tunde.

«Pidustuste päeva hommikul pannakse muskaatpähklit toidu sisse. Selle mõju ilmneb alles mitme tunni pärast. Muskaatpähkel aitab lõõgastuda ja muudab meeleolu,» selgitati.

Samas tekitavab see ka seksuaalset iha.

Kohalike sõnul mõjub muskaatpähkel vaid naistele, mitte aga meestele.

«Naistel on vahel vaja oma seksuaalsust turgutada ja muskaatpähkel on selleks parim. Muskaatpähklit ei soovitata meestele, kuna neile see ei mõju. Meestele sobivad kaneel ja ingver,» sõnas kohalik asjatundja.

Moslemitele on alkohol keelatud, kuid muskaatpähklid mitte. Vastupidi, Aafrikas kasvatatakse muskaatpähklit laialdaselt ning seda kasutatakse mitmesugustes ravimites ja roogades.

Kuigi muskaatpähkli kodumaaks on Indoneesia, on Zanzibasrist saanud selle üks suurimaid kasvatajaid ja eksportijaid.

Kuna Zanzibari elanikest 95 protsenti on moslemid, siis on nad kasutusele võtnud taimed ja viljad, mis asendavad alkoholi.

Kohalikud müüvad turgudel muskaatpähklipulbrit, mis nende sõnul on parim seksuaalsuse ergutaja. Pool kilo muskaatpähkleid maksab neli dollarit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles