Ringi astuvad muusikud!

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Titaanide heitlus: Nõgisto vs Rannap
Titaanide heitlus: Nõgisto vs Rannap Foto: Teet Malsroos/ Õhtuleht // Peeter Langovitš

Kallid spordi- ja muusikahuvilised! Taas hakkavad Elu24 surmavõitluses rammu katsuma kaks giganti, eesti muusika suurkuju.


Neid kahte, vaieldamatult üliandekat meest seob legendaarne rockansambel Ruja. Koos nad seal mängisid ja vaimumõõgad ristasid. Seda võib lugeda mitmetest Ruja lugu käsitlevatest meenutusteraamatust. Viimasena võiks neist mainida Igor Garšneki kirjutatud raamatut «Ruja: valge vares või must ronk».

Kaasaegsed meenutavad, et need kaks kõva kivi põrkusid tihti suure raginaga teineteise vastu ja see jahu, mis sealt pudenes, ongi Ruja. Kas hea või halb, kuidas kellelegi, aga tähelepanuväärne kindlasti. Nõgisto on oma Ruja-mälestusi lahkelt jaganud, kuid Rannap hoiab enda omi ilmselt lähiaastatel ilmuva elulooraamatu tarvis.

Sinises nurgas Jaanus Nõgisto (1956), eesti kitarrist ja televisioonirežissöör.
Tema muusikalised mõjutajad on Andres Põldroo, Yes, Ruja, Rein Rannap, Led Zeppelin, Al Di Meola, Ain Varts, Riho Sibul, Steve Howe, Steve Hackett, AC/DC, The Police, Stravinsky, Sibelius, Black Sabbath, Erkki Sven Tüür, erinevate maade rahvamuusika, Jimmy Page, Jon Anderson, Paul Kossoff jne. See rida on lõputu ja ei piirne ainult muusikutega.
Juba noorelt võeti ta Ruja koosseisu ning temast vanemad bändikaaslased mõjutasid suuresti tema maailmavaadet ning eluhoiakuid kogu järgnevaks eluks.
Vabal ajal tegeleb ta purjetamisega.

Punases nurgas Rein Rannap (1953), eesti helilooja ja pianist.
Rein Rannap andis esimese soolokontserdi 1968. aastal. Sellest ajast saadik on ta klaverikontserte andnud paljudes endise Nõukogude Liidu piirkondades, Euroopa riikides, kui ka Austraalias ning USA's. Eestis on Rein Rannap viinud läbi mitmeid kontserttuure. Mitmetel järjestikustel aastatel viis läbi tuuri nimega «Klaver tuleb külla», esinedes kirikutes. Eelkõige on Rannap tuntud kui ansambli Ruja asutaja ning juht. Ansambel esines 1972. aasta mais Vanemuise kontserdisaalis Jüri Lina korraldatud «Popsalongis». Ansambli esituses on välja antud mitu heliplaati Rannapi rocklauludega.

GONG!!! Kes tuleb välja võitjana, kelle jaoks peab treener rätiku ringi viskama? Võitlus alaku!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles