Pildid ja video: kohus mõistis ekspolitseinikust seksuaalkurjategija 263 aastaks vangi

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ameerika Ühendriikides mõistsi kohus 263 aastaks vangi endise politseiniku, kes osutus seksuaalkurjategijaks ja naistevägistajaks.

CNNi teatel olid valgenahalise Daniel Holtzclaw ohvriteks kaheksa afroameeriklannat, kes langesid ta ohvriks poole aasta jooksul.

Prokuröride sõnul pani 28-aastane mees kuriteod toime tööajal ja tema ohvrid olid Oklahoma City vaeste linnaosadest. Politseinik valis ohvreid naiste seast, kellel oli varasemast probleeme narkootikumide ja prostitutsiooniga, arvates et need asjaolud õigustasid nende vastu suunatud vägivalda.

Kohtudokumentide kohaselt olid ekspolitseiniku ohvrid 17 – 57-aastased.

Kuna kõik ohvrid olid tumedanahalised ning kohtunikud ja kohtu alla antu heledanahalised, siis tõusis kohtus esile rassiküsimus.

Holtzclaw, kelle isa on ameeriklane ja ema jaapanlanna, identifitseeriti kohtus kui segaverelist.

Kohtu alla antud mehe isa on samuti politseinik, kuid ta ei olnud nõus möödunud aasta novembris alanud kohtusaagas tunnistusi andma.

Prokuröride teatel alustas Oklahoma City nüüdseks ekspolitseinik kuritegevusega 2014. aasta suvel ning ta vallandati töökohalt  pärast juhtumite ilmsikstulekut ja sisejuurdlust 2015. aasta jaanuaris.

«Tema poolt korda saadetud seksuaalkuriteod on minu 37 aasta pikkuse politseijuhina töötamise ajal suurim ametialane kuritarvitamine,» teatas Oklahoma City politseijuht Bill Citty.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles