Piltuudis: Tokio Hotel protesteerib tsirkuste vastu

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tokio Hotel for peta2
Tokio Hotel for peta2 Foto: Peta

Saksa menubänd Tokio Hotel kutsub üles boikoteerima tsirkuseid, mis kasutavad oma etendustes loomi.

«Meelelahutustööstuse orjad: kaotage tsirkustest metsloomad!» seisab PETA plakatil, millel Bill ja Tom Kaulitz poseerivad kettidesse aheldatuna.

Tokio Hotel jäi loomakaitseorganisatsioonile silma 2008. aasta MTV videoauhindade jagamisel, kui vennad Kaulitzad väljendasid pahameelt räppar T-Paini otsuse üle saabuda üritusele tsirkuseelevandi seljas.

«See oli puhas julmus,» kommenteeris Bill toona. Tom lisas: «Ma vihkan loomaaedu ja tsirkuseid. Inimesed ei peaks oma lapsi sinna viima.»

PETA kutsub kõiki üles vältima loomatsirkuseid: «Elevandid võetakse ema juurest paarinädalasena, elevandibeebid seotakse kinni, aheldatakse kettidesse, neid kuritarvitatakse füüsiliselt ja vaimselt ning neid pekstakse teravate konkskangidega, et neile ebaloomulikke ja sageli valulikke trikke õpetada. Loomad ei ole loodud meie meelelahutuseks ning nad ei kuulu puuridesse ega tsirkusetelkidesse. Paljude inimeste ja loomade hukkumine tsirkustes on seda tõestanud.»

Pilte elevantide «treenimisest» saad näha siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles