Esimesel jaapanipärasel uusaastaturul tutvustatakse keerulist riisikookide valmistamist

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaapani riisikoogid
Jaapani riisikoogid Foto: Wikipedia.org

Sel pühapäeval, 24. jaanuaril peetakse Tallinna südalinnas esimest jaapanipärast turgu, kus tervitatakse omanäoliste kohalike tseremooniatega uut aastat.

Solaris Keskuse eestvedamisel esmakordselt peetaval Jaapani uusaastaturul saab tutvuda suure osaga kohalikust kultuurist alates muusikast, disainist ja kirjandusest lõpetades käsitööõllede ja erinevate eksootiliste toitudega.

«Vaid mõne aastaga on nii Jaapani kogukond Eestis, kui ka kohalike huvi meie traditsioonide ja tegemiste vastu väga palju kasvanud,» lausus turu üks korraldajaid, hinnatud rameni- ja sushirestorani Tokumaru peakokk Daigo Takagi ning lisas, et kui näiteks Hiina uue aasta tervitamine on eestlaste seas juba hästi tuntud, siis Jaapani uusaastatraditsioonidest pole paljud eriti midagi kuulnud. 

Nii saab pühapäeval esmakordselt Eestis näha näiteks suurejoonelist mochigome-tseremooniat ehk rasket füüsilist jõudu nõudvat riiskookide valmistamist, mis on Jaapani uusaastatraditsioonide lahutamatu osa.

«Loomulikult saavad külastajad mochi-kooke ka maitsta,» lisas Takagi, kelle sõnul on üritusele oodata suurt osa Eestis elavatest jaapanlastest. 

Solaris Keskuse turunduse projektijuhi Paula Toomeli sõnul on kõigil külastajatel ka ise võimalik paljudes tegevustes kaasa lüüa.

«Näiteks saab oma ala asjatundjate käe all õppida ikebanade seadmist või origamide voltimist,» märkis Toomel lisades, et Jaapani kultuuriprogrammiga oodatakse tutvuma igas eas inimesi pühapäeval alates kella 12-st.

Ürituse kohta saab lisainfot aadressil: facebook.com/events/799077933552304/

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles