Eesti striptiisitarid teenivad Kreekas sada tuhat krooni kuus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eestlannast striptiisitar Katja Lissova töötab Kreekas
Eestlannast striptiisitar Katja Lissova töötab Kreekas Foto: Kanal2

Kreekas Ateenas asuvas striptiisibaaris Kinky Opera on tavaline kuulda eestikeelset juttu – õhtuti astub seal striptiisietendustel lavale kuni poolsada Eestist pärit tüdrukut, kelle palganumbrid võivad küündida isegi kuni 140 000 kroonini kuus. Isegi sealses VIP-baaris domineerib sinimustvalge värvivalik.

Kreekas töötavate eeslannade sõnul on nende töö viisakas ja kena. Ei mingit kehamüüki, ainult tants. Just sellist särtsakat tööd teevad Eestist pärit striptiisitarid kuumas Kreekas.

Ateena suurimas stripiklubis Kinky Opera töötab hetkel ühes vahetuses 40-45 Eestist pärit tüdrukut. Eesti naiste panus Kreeka ööelusse on muuseas nii suur, et suisa klubi VIP-baargi on Eesti lipu värvides dekoreeritud.

Kuigi Eesti tüdrukuid, kes teenivad oma igapäevast leiba erootilise tantsuga, on palju, siis julgevad vaid üksikud sellest avalikult rääkida. Kardetakse avaliku pahameele alla sattuda. Paljudel kindlasti kodused ja lähedased ei teagi,  millega tüdruk välismaal olles raha teenib.

Striptiisitar Katja Lissova: Kui ma esimest korda läksin välismaale raha teenima, siis ma tulin tüdrukute stripiklubidesse vahendaja, Indrek Mandre juurde koos isaga. Seepärast, et ma tahtsin teada, mida isa sellest arvab.

Täna teavad kõik mu sõbrad, vanemad ja tuttavad, millega ma tegelen ja nad teavad et see pole häbiasi. See on väga normaalne töö ja selles suhtes on kõik väga tore. 

Kuigi ka Eestis on piisavalt striptiisiklubisid, kus kaunid neiud saaksid oma tantsuoskusega teenida küllaltki korralikku palka, siis siiski suundutakse pigem välismaale, sest seal liiguvad suuremad rahad.

Katja Lissova: Kõige rohkem olen teeninud ühe kuu jooksul 6500 eurot. See sõltub siiski sellest, kuidas tüdruk oskab suhelda ja kui ilusasti ta tantsib, siis on ka hea palk. Algajad saavad siiski natuke vähem raha.

Tüdrukutele maksab palka klubi, kus nad parasjagu tantsivad. Kui filmides näidatakse, et raha pistetakse stripiklubis tüdrukutele püksikute vahele, siis Kreeka ööelus klient seda teha ei tohi.

Mida parem ja flirtivam tantsija tüdruk on, seda paremat palka talle klubi ka maksab. 6500 eurot on üle 100 000 eesti krooni. Mida teeb üks 20-aastane neiu selle suure summaga?

Katja Lissova: Mul on suur pere. Mul on suurem vend, kes praegu õpib ülikoolis ja ma aitan teda. Mul on ema, kes elab Pärnus ja ma aitan ka teda. Kõik mis järgi jääb läheb panka. Võib-olla avan kunagi restorani.

Nagu ka Katja Lissova, nii on mõni teinegi Eestimaa striptiisitar välismaal lausa staariseisusesse tõusnud. Üks neist on Veronika Voit, kes poseeris oktoobrikuus näiteks ka ühes Eesti meesteaajakirjas.

Aga kas tüdrukud saavad välismaal staarideks ja teenivad müstilisi rahasummasid ainult tantsimisega või on oma osa seal ka seksi müümisel? On ju piisavalt legende kuidas tüdrukuid meelitatakse välismaale suurte summade eest tantsima, kuid kohale jõudes ei vasta miski kutsujate lubadustele. Lepingu sõlmimise ettekäändel võetakse ära pass ja tantsimise asemel sunnitakse prostitutsioonile.

Katja Lissova: Siin ei ole kindlasti nii. Kui tüdruk ei saa hakkama või talle ei meeldi, siis võib ta seda öelda ja kui ta tahab ära minna, siis ta lihtsalt läheb ära. Mul on sõbrannasid, kes on käinud ennast pakkumas ka teistesse klubidesse ja ka nemad on väga rahul. Kunagi pole juhtunud sellist asja, et keegi oleks nende passi ära võtnud.

Selge on siiski ka see, et kõik stripiklubid nii puhtad ei ole. Alati leidub ka neid striptiisiklubisid, kes tegelevad stripparite müümisega.

Mida soovitab aga Katja neile, kes on mõelnud välismaale tantsima minna.

Katja: Kui keegi tahab proovida, siis peab ta seda kindlasti ka tegema. Kui ei saa hakkama, siis on alati võimalik ju tagasi tulla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles