Kuula: Taavi Peterson toob publiku ette Lennoni imelised laulud

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taavi Peterson toob publiku ette Lennoni imelised laulud
Taavi Peterson toob publiku ette Lennoni imelised laulud Foto: Kaader videost

Taavi Peterson sai ligi üheksa aasta eest laiemale avalikkusele tuntuks ennekõike Ruja lugude taasesitajana, kuid suure vanaroki austajana on ta leidnud tee läbi Alenderi lugude ka John Lennoni imeliste lauludeni.

«Mäletan, et 2007.aastal seal superstaarisaates ütles Mihkel Raud pärast järjekordset esitust mulle, et ma laulan vaid surnud meeste muusikat... Jah, sellega tuleb nüüdki nõustuda, kuigi olen vahepeal tulnud ära ka tänapäeva muusika juurde, on süda jäänud siiski vanarokile truuks. Eelmise aasta kevadel tekkis võimalus külastada New Yorki ja käia Lennoni radadel. Keset hunnikut kivi ja klaasi lasub Manhattanil imeline lahmakas loodust, mille kõrval John elas ja ka suri. Strawberry Fieldsil Imagine mosaiigi juures ei lõppenud laul ja inimeste voog hetkekski, laulsin minagi seal Johnile Urmas Alenderi kirjutatud loo «To mr Lennon»,» meenutab Taavi.

Tänaseks on Taavi laulda võtnud palad «Imagine», «Woman», «Working Class Hero», «Mother» ja paljud teised John Lennoni soolokarjääri loomingust pärast biitleid, millega siirdub märtsis kontserttuurile, et jagada seda imelist muusikat publikuga. Kindlasti kõlavad kavas ka mõned biitlite ajatud pärlid.

Kontsertidel «Leia mu laulus Lennon» kuuleme Taavi võimekat vokaali laia kõlaga 12-keelse kitarri saatel ning ühtesid kaunimaid muusikapalu, mis eales loodud. Kusjuures varalahkunud kuulsa biitli looming on tänases päevas karjuvalt omal kohal, manitsedes rahvaid ühtsusele, sallivusele ja rahule!

Kontserdid toimuvad:

K 16.03 kell 19 Padise mõis

N 17.03 kell 19 Viimsi kirik;

R 18.03 kell 19 Mooste Viinavabrik;

L 19.03 kell 17 Vihula mõis;

P 20.03 kell 17 Anija mõis;

K 23.03 kell 19 Saku mõis;

N 24.03 kell 19 Pärnu Ammende Villa;

T 29.03 kell 19 Tartu Karlova Teater;

K 30.03 kell 19 Jõhvi Kontserdimaja kammersaal.

Piletid hinnaga 12/10 € on müügil Piletilevis

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles