Põhja-Korea teadlased leiutasid väidetavalt pohmelli mittetekitava alkoholi

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ženšennijuur
Ženšennijuur Foto: SCANPIX

Möödunud aastal teatas Põhja-Korea, et leiutas ebola ja aidsi ravimi, nüüd aga väidetakse, et neil on olemas pohmelli mittetekitav alkohol.

Põhja-Korea väljaande Pyongyang Times teatel on tegemist ženšennilikööriga, mida saab juua pohmelli teket kartmata, edastab The Guardian.

Artikli kohaselt on sellise alkoholi loomise ja katsetuste taga Taedonggangi toiduainetetehas, kus suhkru asemel pandi alkohoolsesse jooki riisitärklist, mis sisaldab gluteeni. Riisitärklis eemaldab kibeda maitse, kuid samas säästab pohmellist.

Uus alkohoolne jook kannab nime Koryo Liquor ja selles on kuue aasta vanust Kaesongi Koryo ženšenni, mida tuntakse ta headest raviomadustest.

Möödunud aasta augustis teatas Põhja-Korea uudisteagentuur (KCNA), et Koryo Songgyungwani ülikoolis tehakse katseid ženšennilikööriga, mida saab pidada «elueliksiiriks».

Alkoholiekspertide arvates on pohmelli mittetekitava joogi puhul tegemist Põhja-Korea järjekordse propagandatrikiga, sest ei saa olla alkohoolset jooki, mis ei paneks purju ja ennetaks pohmelli.

Põhjakorealaste väitel kasutavad nad palju juba iidsest ajast tuntud ja traditsioonilisi ravimtaimi, mis aitasid luua nii uut alkohoolset jooki, kui ka ebola ja adsi ravimit.

Wikipedia: Ženšenn (Panax ginseng) on araalialiste sugukonda ženšenni perekonda kuuluv rohttaime liik. Oma hiina nimetuse  «inimesejuur» on ta saanud sellest, et ta juur meenutab kujult inimkeha.

Ženšennijuur on adaptogeen ehk ta suurendab  organismi kohanemis- ja vastupanuvõimet. Teda tarvitatakse peamiselt teena stressi ja kurnatuse korral, tal on ergastav toime.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles