Video: Marsist on saanud «ahvide planeet»? Nüüd leiti sealt «gorilla»

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Youtube

Punasel planeedil Marsil on olemas «loomaaed», millega nüüd liitus «gorilla».

Paljudele on kujunenud hobiks otsida USA kosmoseagentuuri NASA Marsi fotodelt kummalisi objekte, mis meenutavad Maal leiduvat, edastab Daily Mail.

Nüüd pani üks teravsilmne vaataja tähele, et Marsil võib olla «gorilla», kelle läheduses on veel teine loom, kes võib olla väike gorilla, kaamel või karu.

NASA pilte näinute seas oli neid, kes arvasid, et see on hoopis karu oma pojaga.

Ufo entusiastid on Marsilt avastanud ehitisi ja kujusid, mis meenutavad iidsete tsivilisatsioonide omi.

«Gorillat» märkas esimesena end Mr. Enigmaks nimetav internetikasutaja, kelle arvates on tegemist kas kivist gorillakujuga või siis mingit karu meenutava kujuga.

Varasemalt on Punaselt planeedilt leitud «jäneseid», «sisalikke», «krabi» ja veel teisi «loomi».

NASA pilte analüüsitakse näiteks leheküljel UFO Sightings Daily, mille toimetaja Scott Waring on veendunud, et NASA varjab seda, mis Marsil tegelikult toimub.

Waringi arvates võivad Marsil olla elusolendid, kelle seas on nii loomi kui ka neid, kes meenutavad inimesi. Sellele viitavad piltidel olevad varjud.

Psühholoogid on selliste juhtumite puhul alati rõhutanud, et tegemist on pareidooliaga ehk nähakse seda, mida tahetakse näha ja mis on tuttav.

Marsil nähtava saab liigitada ka apofeenia alla, milles otsitakse tuttavat mustrit juhuslikus, seostamatus infos.

NASA teadlaste sõnul suurendavad vandenõuteoreetikud Marsi pilte, mille tõttu objektid tunduvad tegelikkusest suuremad. Tavaliselt ei ole piltidel leiduvad kummalise kujuga kivimid pikemad kui 5 – 10 sentimeetrit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles