Milline on ideaalne lumememm?162-sentimeetrine ja neljasentimeetrise porgandninaga

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lumememm
Lumememm Foto: SCANPIX

Briti Nottingham Trenti ülikooli teadlased arvutasid, milline peaks olema ideaalne lumememm võttes arvesse kuju, lume kvaliteeti ja aksessuaare.

Kuna Euroopas paljudes paikades on juba mõnda aega miinuskraadid ja korralik lumi, siis on õige aeg lumememmede ehitamiseks, edastab Daily Mail.

Teadlaste arvutuste kohaselt peaks kolmest lumepallist koosneva lumememme ideaalkõrgus olema 162 sentimeetrit. Kasutada tuleks värskelt sadanud kohevat kergelt kokkukleepuvat lund.

Matemaatik James Hindi sõnul vastab peaaegu ideaalsele lumememmele tegelane filmist «Jack Frost», kuid kõige vähem on ideaali moodi «Frozen» animafilmist tuntud lumemees Olaf.

Hind lisas, et ideaalsel lumememmel on lisandusteks müts, sall ja puuokstest käed, millel on kindad ning kolm söest või käbidest nööpi.

 Ideaalse lumemememme retsept: kasutada värskelt, miinuskraadide juures sadanud lund. Lumememme tegemiseks kasutatavad lumepallid peaksid olema ümarad, kõige alumine kõige suurem.

Lumememme silmad ei tohiks üksteisest olla kaugemal kui viis sentimeetrit ning porgandnina nelja sentimeetri pikkune. Suu peab olema proportsioonis ülejäänud näoosadega.

Lumememme peapalli diameeter peaks olema 30 sentimeetrit, kehapalli oma 50 sentimeetrit ja «jalgadepall» peaks olema 80-sentimeetrise diameetriga. Just need mõõdud annavad kuldlõiget aluseks võttes ideaalse kujuga lumememme.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles