Video: mustvalgete siksakkide vahel on näha bambuskaru?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bambuskaru
Bambuskaru Foto: SCANPIX

Internetis levib uus illusioonpilt, millel on  näha mustvalged siksakid, kuid mille tähelepanelikult vaatamisel peaks paljastuma bambuskaru.

Tegemist on Vene kunstniku Ilja Klementsovi loodud piltmõistatusega, millega toetatakse Maailma Loodusefondi (WWF) bambuskarude kaitseaktsiooni, edastab Daily Mail.

Osa pilti näinutes kommenteerisid, et bambuskaru leidmine oli lihtne. Osa aga teatas, et neil tuli arvutiekraanist eemalduda ja pilt 90 kraadise nurga alla pöörata, enne kui nad karu märkasid.

See pilt ilmus esmakordselt internetti kolm aastat tagasi, kuid alles nüüd muutus uuesti mõistupiltide massileviku tõttu populaarseks.

WWFi 2014. aasta andmetel elab looduses umbes 1864 bambuskaru, samas kui 1970. aastatel oli neid loomi alles vaid 1000  ümber.

Bambuskarud on oma vähesuse tõttu ohustatud liikide nimekirjas.

Bambuskarudega mõistupilte on internetti ilmunud aina rohkem pärast seda, kui Ungari kunstnik Gergely Dudas tegi pildi, millel tuleb lumememmede seas bambuskaru näha.

Möödunud aasta lõpul oli internetis populaarne ka pilt, kus tuli leida värviliste öökullide seast kass.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles