Rootsis arreteeriti vägistajast naiseröövija

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Rootsis arreteeriti mees, kes naise uimastas, vägistas ja maa-alusesse punkrisse vangistas.

38-aastase arsti sõprade sõnul on tegemist väga intelligentse geeniusega, kelle sotsiaalse suhtlemise oskused on samas kesised, edastab news.com.au.

Sõprade teatel elas arst Skånes Hassleholmis, kuhu ta rajas talle kuuluvasse farmi maa-aluse punkri, mille tahtis enda sõnul kohalikele farmeritele nende saagi hoidmiseks välja üürida.

Rootsi meedia hakkas naise röövinud arsti kohta kasutama «Rootsi Fritzl», millega viidati Austrias aset leidnud intsestijuhtumile, milles Josef Fritzli nimeline mees sai oma tütrega mitu last. Tütart hoidis ta 24 aastat keldris.

Uurimine näitas, et rootslane röövis 30. eluaastates naise, keda hoidis betoonkeldris vangistuses.

Prokurör Peter Claesoni teatel tahtis mees endale tüdruksõpra ja ta eesmärgiks oli naine aastateks vangistada.

«Ta valmistas röövimisplaani aastaid ette. Ta ehitas selle tarbeks punkri, kuhu tahtis tuua mitu naist,» selgitas prokurör.

Politseiuurimisel ilmnes, et mehe ehitatud punker oli helikindel ja sellel olid kahekordsed tugevad uksed.

Mehe advokaadi Mari Schaubi teatel tunnistas mees naise uimastamise ja ta Stockholmi korterist röövimise üles, kuid eitas vägistamist.

Mees uimastas naise lisades «vägistamisainet» rohypnoli šampanjasse ja šokolaadiga maasikatesse.

Rootslast süüdistatakse naise vägistamist sündmuskohal ja tema sõidutamises 480 kilomeetri kaugusel asuvasse «vanglasse».

Rootsi meedia teatel kasutas mees maske, et keegi teda ära ei tunneks kui ta autoga sõitis Stockholmist lõunapool asuvasse Skånesse. Politsei otsis mehe punkri läbi leides sealt kasutatud narkosüstlaid, kondoome ja relva.

Väidetavalt käskis mees oma ohvril võtta rasedusvastaseid tablette, et ta saaks teda vägistada kondoomi kasutamata. Samuti võttis ta naiselt vereproovi, mille viis kohaliku haigla laborisse, uurimaks kas naisel mõnda haigust on.

Uurijate arvates tahtis mees oma punkrisse sulgeda mitu naist, sest seal oli piisavalt ruumi, sinna oli kogutud süüa, selles oli WC ja pesemisvõimalused ning muu vajalik.

«Rootsi Fritzl» hakkas kartma, kui sai aru, et politsei peab teda naiseröövi kahtlusaluseks. Mees sundis ohvrit minema Stockholmis politseijaoskonda ja politseinikele kinnitama, et temaga on kõik korras. Uurijatel tekkis kahtlus ja nad said naiselt vajaliku info, mille alusel mees kinni peeti. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles