Video: kahte USA koolitüdrukut süüdistatakse koolitulistamisplaanis

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Ameerika Ühendriikides Colorado osariigis süüdistatakse kahte teismelist tüdrukut koolitulistamise plaanimises.

16-aastased Brooke Higgins ja Sienna Johnson tahtsid tule avada Denveri eeslinnas Highland Ranchis asuvas Mountain Vista koolis, kus nad mõlemad õppisid, edastab cbslocal.com.

Higgins anti kohtu alla eile, Johnson juba möödunud nädalal.

Denveri politsei jõudis tüdrukute plaani jälile möödunud detsembris pärast kahte anonüümset vihjet ja nad arreteeriti.

Prokuröride teatel oli Brooke Higgins väga huvitatud Columbine`i koolitulistamisest, mis toimus 20. aprillil 1999.  18-aastane Eric Harris ja 17-aastane Dylan Kleobold tapsid seal külmavereliselt 12 õpilast ja ühe õpetaja, hiljem võtsid mõlemad ründajad endalt ise elu.

Higgins kirjutas oma päevikus, et ta oleks tahtnud osaleda Columbine`i tulistamises ja teha pärast seda kooli ees endast foto.

Higgins oli internetist uurinud, kuidas teismelistel oleks võimalik relvi hankida. Samuti oli ta ühele sõbrale oma plaani osaliselt paljastanud soovitusega, et tal tuleks koolist teatud päeval eemale hoida.

Higginsi kaaslase Sienna Johnson päevikust leiti koolihoone joonis, milles oli ruumide asetus välja toodud. Ta oli ka uurinud turvameest töögraafikuid ja nende liikumist koolipäevadel.

Johnson käis kohalikus lasketiirus laskmist harjutamas ja tundis samuti huvi relvade ostmise vastu.

Higginsi advokaadi  Dagny Van Der Jagti teatel olid kaks tüdrukut küll koolikaaslased, kuid mitte sõbrad ning nende isiksused, taust ja huvid on erinevad.

Ta lisas, et Higgins tuleks anda noortekohtu alla, kuna tal on psühhiaatrilisi probleeme. Kohtu käsul tehakse Higginsile psühhiaatriline uuring.

Johnsoni advokaat Ara Ohanin lisas, et ta kliendile esitatud süüdistustest osa ei vasta tõele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles