Selgusid Eesti parimad shottide valmistajad võistlusel

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Licor 43 shottide valmistamise võistluse võitis Kaisa Ülejõe, teise koha saavutas suurte võistluskogemustega Kristo Tomingas ja kolmanda koha sai Stefanie Lell
Licor 43 shottide valmistamise võistluse võitis Kaisa Ülejõe, teise koha saavutas suurte võistluskogemustega Kristo Tomingas ja kolmanda koha sai Stefanie Lell Foto: Tarmo Haud

7. jaanuari Tartu ööklubis Maasikas toimunud Licor 43 shottide valmistamise võistluse võitis Kaisa Ülejõe (Lemon Lounge, Haapsalu), teise koha saavutas suurte võistluskogemustega Kristo Tomingas (Butterfly Lounge, Butterfly Club, Tallinn) ja kolmanda koha sai Stefanie Lell (Venus Club, Tallinn).

Licor 43 shottide võistlus järgib 9. korda ööklubis Maasikas toimunud shottide võistluse traditsioone ja reegleid. See võistlus on tuntud oma väga rohkearvulise osavõtu poolest, kuna võistlejatel pole vaja ette valmistada kokteiliretsepte - vaja on teha vaid kaks erinevat kihilist shotti võimalikult täpselt ja kiirelt. See võistlus on ühtlasi ka paljudele teenindajatele esimeseks võistluskogemuseks.

Võistlusele registreerus 76 osalejat üle Eesti. Eelvoorudes valmistas iga võistleja 3 Hot 43 (2 cl Licor 43, 2 cl kuum kohv, vahukoor) shotti ja 2 Mini Beer (4 cl Licor 43, vahukoor) shotti. Finaalides valmistas 10 parimat  võistlejat 6 Hot 43 shotti ja 4 Mini beer shotti. Eelvoorudes oli shottide valmistamiseks aega 2 minutit ning finaalides 3 minutit.

Võistluse võitja Kaisa Ülejõe näitas finaalis parimat aega ja sai kõige vähem veapunkte tehnika eest. Võitja sõidab Licor 43 koolituskeskusesse Hispaanias, kus saab tutvuda selle toote ajaloo ja tänapäevaga. Kõikidele osavõtjatele olid auhinnad ööklubi Maasikas ja Licor 43 poolt.

Licor 43 on väga pika ajalooga Hispaania liköör, mis panustab palju noorte teenindajate julgusele ja oskuste parandamisele. Läbi selle võistluse saavad paljud oma esimese kokteilivõistluse kogemuse ja julguse järgmistel võistlustel osalemiseks. 

Võistlus toimus koostöös Eesti Baarmenite Assotsiatsiooniga. Võistluse peakohtunik oli EBA president Margit Kikas. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles