Veest välja hüpanud krokodill rebis naisel käe otsast

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Krokodill
Krokodill Foto: SCANPIX

Austraalias Balanggarras leidis aset õnnetusjuhtum, milles veest välja hüpanud krokodill rebis naisel käe otsast.

Naine oli jõe kaldal, kui suur krokodill ta käest haaras ja käe allpool küünarnukki ära rebis, edastab The Telegraph.

Väidetavalt ei tahtnud naine alguses teda haiglasse sõidutanud autojuhi autosse istuda, kuna verd tilkunud käsi oleks sisutuse määrinud.

Autojuht Jack Doherty kihlatu Laura Cavagnah sõnas meediale, et naisel oli ühe käe alumine osa puudu ja luud paistsid ülemisest terveks jäänud osast.

Paar toimetas kannatada saanud naise haiglasse.

Austraalia allikate teatel hüppas krokodill veest välja ligi kaks meetrit, haarates 68-aastase naise käest.

«Meile teadolevalt oli naine jõe ääres, kui krokodill teda ründas ja käe ära rebis. Võimalik, et loom pidas naist ohuks või ta oli näljane,» lausus kohalik elanik Mike Snowball.

Loomakaitsspetsialistid panid sööda välja ja tabasid hiljem ründajast krokodilli.

«See krokodill ründas inimest paigas, mis on populaarne ujujate ja matkajate seas. Selle tõttu tuli loom hävitada võimalikult humaanselt ja kiiresti,» teatas Balanggarra looduskaitseameti esindaja Peter Carstairs.

Krokodillide rünnakud sagenevad soojal ja niiskel aastaajal, kui nad paarituvad. Ekspertide sõnul on rünnakupaigas temperatuur kõrge, mille tõttu need loomad on erksamad ja seega rohkem rünnakuvalmid.

Naine toimetati Darwini haiglasse operatsioonile, ta seisund on stabiilne.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles