«Visast hingest» tuntud Alan Rickman oli Hollywoodi üks armastatumaid kurikaelu

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alan Rickman Hans Gruberina filmis «Die Hard»
Alan Rickman Hans Gruberina filmis «Die Hard» Foto: Youtube

Täna surnud inglise näitleja Alan Rickman oli oma 30 aasta pikkuse karjääri jooksul Hollywoodi üks armastatumaid kurikaelu.

Tema ülemaailmne kuulsus sai alguse esimeses, 1988. aasta «Die Hard» (Visa hing) filmis, kus ta kehastas terrorist Hans Gruberit, Bruce Willise tegelase, politseinik John McClane`i sardoonilist vastast, edastab Daily Mail.

Rickman kehastas hiljem veel mitmeid negatiivseid ja romantilisi tegelasi nagu näiteks Nottinghami šerifi filmis «Robin Hood: Prince of Thieves» ja kolonel Brandonit linateoses «Sense ja Sensibility».

Talle tõid hulga uusi fänne «Harry Potteri» filmid, kus ta mängis professor Snape´i.

Rickmani eelviimseks filmiks jäi «Eye in the Sky», mis räägib droonisõjast. 8. aprillil Briti kinodesse jõudvas filmis teevad kaasa veel Helen Mirren ja Aaron Paul.

Rickmani viimaseks filmiks on «Alice Through the Looking Glass», mis jõuab kinodesse veel sel aastal.

Alan Rickman sündis 1946. aastal Londonis töölisklassi peres. Ta õppis Chelsea kunstikolledžis ja kuninglikus kunstikolledžis, hiljem töötas disainerina ja radikaalse väljaande Notting Hill Herald ajakirjanikuna.

Rickman sai stipendiumi Briti mainekasse teatrikunstikooli, mis tal siiski pooleli jäi.

Alan Rickman abiellus 2012. aastal oma pikaajalise partneri Rima Hortoniga, kellega ta oli koos olnud 50 aastat. Nad kohtusid, kui Rickman oli 19-aastane ja Horton 18-aastane.

Näitlemisest vabal ajal oli Rickman poliitiliselt aktiivne ja toetas mitmeid heategevusorganisatsioone.

Hoolimata edukast filmikarjäärist ei saanud Rickman mitte kunagi Oscarit. 

Näitleja sõnas 2008. aastal antud intervjuus: «Auhindu antakse rollidele, mitte näitlejatele».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles