Video: miks mitte keegi ei soovi osta «Voonakeste vaikimise» maja?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Filmi «Voonakeste vaikimine» võttepaigaks olnud maja
Filmi «Voonakeste vaikimine» võttepaigaks olnud maja Foto: Youtube

Ameerika Ühendriikides Pennsylvanias Laytonis on müügis nelja magamistoa, ühe vannitoa ja veel mitmete ruumidega õdus punastest tellistest maja, kuid mitte keegi ei soovi seda osta.

Põhjus võib peituda selles, et nimetatud maja aadressil 8 Circle Street oli 1991. aasta menufilmi «Voonakeste vaikimine» (Silence of the Lambs) üks tegevuspaiku, edastab Huffington Post.

Kinnisvaramaaklerite sõnul tuntakse maja vastu just filmi tõttu palju huvi, kuid ostjaid ei ole. Põhjus ei olevat siiski filmis või sarimõrvaris, vaid maja asukohas.

«Kui palju on inimesi, kes on nõus kolima Laytoni väikelinna lihtsalt maja pärast?» küsis kinnisvaramaakler Dianne Wilk.

Layton asub ühe tunni autosõidu kaugusel suurlinnast Pittsburghist, samas on see nii väike paik, et seal puuduvad paljud vajalikud asutused nagu ostukeskus, kool ja postkontor.

Hollywoodi produtsendid seevastu pidasid eraldatud kohas asuvat, 1910. aastal ehitatud maja ideaalseks võttepaigaks.

Režissöör Jonathan Demme´i käe all valminud «Voonakeste vaikimine» sai viis Oscarit: parim film, meespeaosa (Anthony Hopkins), naispeaosa (Jodie Foster), parim režii ja parim mugandatud stsenaarium.

Just sellesse majja jõuab ka Fosteri kehastatud Föderaalse Juurdlusbüroo (FBI) agent Clarice Starling Buffalo Billi jahtides. Starling palus sarimõrvari tabamiseks abi trellide taga olevalt kannibalist geeniuselt Hannibal Lecterilt (Hopkins).

Teada on, et selles majas filmiti mitmed stseenid, kaasa arvatud elutoa oma, kuid mitte kuulsaid keldristseene, mis võeti üles stuudios.

Maja kuulub Scott ja Barbara Lloydile, kes soovisid selle eest saada 300 000 dollarit, nüüdseks on maja hind langenud 249 900 dollarile.

Kinnisvaralehekülje realtor.com andmetel on «Voonakeste vaikimise» maja nende lehel populaarsuselt teine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles