Inspireeriv video: lugu naisest, kes ei karda eluraskusi

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
59-aastane Irena  Kippasto
59-aastane Irena Kippasto Foto: MediaMarketing

Kosmeetikabränd DeSheli on seadnud endale lihtsa ja ilusa eesmärgi — et kõik naised oleksid õnnelikud ja armastatud. Mõtisklusesari «Sellepärast, et armastan» tõi pühade ajal inimesteni erinevate naiste lood ja üheks neist on kindlustusfirmas töötava 59-aastane Irena Kippasto värvikas elulugu.

Irena ütleb, et armastuse loob elu ise ja teda teeb õnnelikuks see tähelepanu ning hoolitsus, mis tuleb lastelt ja lastelastelt. «Armastus on tähtis iga naise jaoks, see annab jõudu ja kirgastab ning pole tähtis, kellelt see tuleb,» lisab ta. «Kui lapselaps ütleb: «Vanaema, sa oled nii ilus!», annab see enesekindlust ja positiivsust!»

Irena sõnul on oluline see, kuidas naine igas olukorras välja näeb — kui ta ärkamise järel ennast korda ei tee ja käib ringi kodukitlis, siis enesekindlust ei teki. Ta meenutab üht juhust, kus tema juures ööbinud sõbranna imestas, miks ta ennast enne prügikoti väljaviimist jumestab. «Ma ei saa niisama välja minna — järsku tuleb nurga tagant prints valgel hobusel, ma ei ärata tema tähelepanu ja ta ratsutab minust lihtsalt mööda,» naerab naine.

Irena mälestustes on ka juhus, mil ta pidi kohtuma ühe olulise inimesega. Harjumäel alla tulles märkas ta noormeest pintsakut kord seljast võtmas, kord jälle selga panemas ja lilli igati sättimas. «Kui ma tema juurde läksin, siis tema käed värisesid ja ta ütles: kui ilus sa oled! Sellest on 40 aastat möödas ja ma ikka mäletan, milline kleit mul seljas oli ja see tunne, mida ma tundsin, on mind kogu elu saatnud!»

Elus on ka raskeid aegu, mil naine ei saa alati hea välja näha. Irena jäi 1990. aastatel üksi kahe lapsega ja lisaks ka tööta ning see oli hetk küsimiseks: kust leida jõudu? Ühel hommikul ta tõusis, käis duši all, värvis ennast ja läks Tallinna vanalinna, mis mõjub tema jaoks rahustavalt. «Istusin kohvikus, jõin kohvi ja sellest hetkest läks elu uuesti käima!» meenutab ta.

Irena arvates peab naine olema endas kindel, ta peab olema ilus ja enda eest hoolitsema, sest kui üks uks sulgub, siis avaneb kusagil teine. «Kui sul pole enesekindlust, siis uksed ei avane,» võtab ta kokku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles