Kuidas sai tulevane abielunaine Kati Toots kuulsaks: kaheksa skandaalset seika

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kati Toots tšillis Kroonika peol tõmmu kompuga
Kati Toots tšillis Kroonika peol tõmmu kompuga Foto: Viktor Burkivski

Seltskonnastaar Kati Toots on taas meedia huviorbiidis. Jaan Tootsi skandaalse armukesena tuntuks saanud naine on vallutanud kõikide portaalide esikaaned.

Elu24 rõõmustab koos Katiga - lõpuks ometi on ta leidnud omaealise mehe, ärimees Priidu ja nad on kihlunud. Elu24 heidab pilgu minevikku ja meenutab Kati Tootsi elu kirkamaid ja skandaalsemaid hetki. 

1. Kati Toots sai tuntuks läbi teleseepi meenutava skandaali. Aasta 2004 novembris selgus, et ta oli juba peaaegu aasta lähemalt suhelnud Jaan Tootsiga, kes oli tol ajal abielus Kersti Tootsiga. Koos Kerstiga kasvatas Jaan kolme last. Salajane suhe tuli välja, kui kaitsepolitsei algatas Jaan Tootsi suhtes uurimise ebaseadusliku jälitustegevuse asjus. Nimelt lasi Jaan paigaldada Kati elukohta (neiu elas toona Jaan Tootsi sõbrale, ärimees Urmas Sõõrumaale kuuluvas luksuskorteris Pirita teel) kaamerad, mis salvestasid korteris toimuvat. Tuli välja, et oma abikaasa Kersti Tootsile truudusetu mees Jaan Toots kahtlustas ka Kati Tootsi truudusetuses. 

2. Ajakiri Naisteleht kirjutas Kati Tootsi kohta aastaid tagasi skandaalse artikli, kus üheks küsimuseks püstitati Kati haridus. Väidetavalt pole Katil keskharidust, naine ise pole seda teemaks võtnud. Naistelehe andmetel nähti Katit koolis sama tihti kui suvel virmalisi. 

3. Kui ajakirjade esikaantel olid pikka aega lood, kas Jaan valib Kati või oma seadusliku abikaasa Kersti, siis lõpuks kolis ärimees oma armukesega kokku. Jaan on korduvalt jäänud džentelmeniks ja öelnud, et süüdlane Kerstist lahku kolimisel oli tema, mitte Kati. Õige pea sündis Jaanile ja Katile ühine tütar Karoliina.

4. Kati on osalenud ka saates «Tantsud tähtedega», kus ta riietus sageli pruuti meenutavaks tantsijaks. Kas Kati tantsunumbrid olid inspireeritud Barbara Cartlandi romaanidest, pole teada. Kuid Jaan oli tol ajal jätkuvalt abielus Kersti Tootsiga. Kuidas sai aga Katist Toots? Varem perekonnanime Šahmatova kandnud naine tegi avalduse uue nime saamiseks ja valis oma rüütli, Jaan Tootsi perekonnanime. Kas tegemist on kokkusattumusega, seda me ei tea.

Siiski on Kati mitmel korral heietanud pulmade teemadel. «Iga tüdruku unistus on valge pulmakleit ja kord abiellu astuda. Pulm on ju tegelikult elu suurim sündmus, vähemalt üks nendest.» 2011. aastal kinnitas Kati meediale, et toona veel Kerstiga abielus olnud Jaaniga neil kindlasti teatud hetkel pulmad tulevad ning sõnas, et «iga asja jaoks on õige aeg».

5. Järgmine skandaal tabas Katit ja Jaani samal ajal, kui naine osales saates «Tantsud tähtedega». Õhtuleht püstitas küsimuse: kas lapsi tasub ikka ööklubisse kaasa võtta? Nimelt võtsid Kati Toots ja Luisa Värk pärast üht pühapäevast «Tantsud tähtedega» saadet oma tütred Deja Vusse järelpeole kaasa. See tekitas paljudes küsimuse, et kas nii väikeste lastega sobib ikka südaööl väljas olla. Kati Tootsi arvates polnud sellises käitumises aga midagi kuritegelikku.

«Oleme alati oma tütre võimalikult paljudesse kohtadesse kaasa võtnud ja ma ei näe selles midagi kuritegelikku, et laps on oma ema-isaga hilja õhtul kaasas,» lisas Kati, et kui laps on oma päevaune ära maganud, siis jõuab ta erakordsel juhul ka pisut kauem üleval olla.

6. Kati ja Jaani kooselu ei püsinud pilvitu. Aastal 2011 nähti Jaani kauni brüneti daami seltsis. Kui varem oli Jaan koos Katiga salaja Riias käinud, siis nüüd nähti ärimeest taas ühe iluduse seltsis. See naine sarnanes väga Jaani endisele naisele Kerstile, kuid oli tunduvalt noorem. Gossip vahendas: «Jaan tuli klubi avamisele pidutsema täiesti võõra noore tüdrukuga, mitte oma praeguse elukaaslase Kati Tootsiga. Mis ta võis olla... umbes 20-aastane, nägi välja nagu Kleopatra, isegi soeng oli samasugune.» 

Jaan Toots kommenteeris asja tuliselt: «Vihjake, vihjake! Ma juba pühapäeval neelasin selle pläga alla, mis üles keerati, nüüd ikka veel ei anna «need allikad» rahu? Ma elan Katiga koos ja kõik ülejäänu on jura.»

7. Kord, kui Katit järjekordselt armukeseks nimetati, kaitses Jaan Toots Katit õige tuliselt: «Ma olen juba ajakirjanikele öelnud, et see «kuulsa armukese» tempel muutub juba nõmedaks. Ja kui Eestis ringi vaadata: kes on avaliku elu «suur armuke» - siis see on Evelin Ilves. Sest kui Toomas Hendrik Ilves tuli välisministriks, oli ta abielus oma Ameerika prouaga, aga ajas juba liini Eveliniga. Siis oli armuke, nüüd on esileedi - ja kõik on korras!" pahandas Jaan ajakirjas Kroonika.

8. Aasta 2014 mais lahutasid Jaan ja Kersti Toots oma abielu. Üllatavalt jõudis see info lahutuse jõustumise päeval koheselt ka ühe Eesti kõmuajakirja toimetusse. Irooniline, kuid Kati ja Jaan läksid lahku mõni aeg pärast mehe ametlikku lahutust. 

Kati ise on alati raiunud: «Ma pole perelõhkuja olnud! Miks ma oleksin pidanud loobuma? Kui tema armastab mind ja mina teda, mis siis selles valet on? Kui kohtusime, siis sain aru, et ta on suur tulesäde, nagu keeristorm, mis käib läbi, keerab kõik heas mõttes pahupidi.» 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles