Tänane «Vice» uurib inimhinge ahnet ja rahahimulist pale

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kanal 2

Täna kell 21:30 suundub doksari «Vice» Kanal 2 vahendusel Hiina ja Egiptusesse. Raha ja aarded on läbivaks teemaks mõlemas reportaažis, kuid põhjust neist rääkida täiesti erinev.

Tänane «Vice» uurib inimhinge ahnet ja rahahimulist pale. Nimelt ajab paljastav doksari seekord hauaröövlite jälgi, kelle eesmärk on varastada iidseid varandusi. Aardeküttide massilise rüüsteretke kätte on langenud mitmed Egiptuses asuvad hauakambrid ja isegi muuseumid, ning varastamise käigus on hävitatud ka hindamatuid muistiseid.

Raha on läbivaks teemaks ka doksarja teises reportaažis, kuid varastamise asemel uurib «Vice» hoopis raha teenimise võimalusi Hiinas. Selgub, et kaugel Aasias võib valgenahaline mees suuri summasid teenida vaid oma kohaolemisega – nimelt on Hiina rikkuritel kombeks palgata oma pidudele valgeid mehi, sest «läänlasest» külaline näitavat stiili ning rõhutavat peoperemehe mõjukust ja rikkust.

Doksarja «Vice» uus osa on Kanal 2s täna kell 21:30, kohe pärast Ieva Ilvesest kõnelevat «Radarit».

Postimees: /clips/TREILERID/219_11_17/vice_yld

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles