Video: Põhja-Korea tõstis taas esile Kimi Jong-uni kõrgeimale mäele ronimist

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kim Jong-un
Kim Jong-un Foto: SCANPIX

Põhja-Korea meedia edastas, et Suur Juht Kim Jong-un ronis oma riigi kõrgeimale mäele, mis on Paekdu-san aktiivulkaan.

Lääne meediasse on jõudnud fotod, millel 33-aastast riigijuhti on näha lumisel maastikul naeratamas, edastab Daily Mail.

Läänes arvatakse, et Kimi vulkaanile ronimine leidis aset möödunud aasta 19. aprillil ja sellega mälestas ta oma isa Kim Jong-ili.

Lõuna-Koreas esitati küsimus, et miks Kimi mäelkäik uuesti esile toodi, kas tegemist on propagandaga ja kas juhtumist tehtud fotod võivad olla töödeldud.

Väidetavalt oli Kimi mäekülastuse ajal õhutemperatuur miinus 23 kraadi ja riigijuht kandis selle tõttu tavapärasest rohkem riideid.

Põhja-Korea väljaanne Rodon avaldas Kimi mäekäigust pildiseeria ja loo, milles seisab, et «vulkaanile ronimine andis talle rohkem energiat kui ükski tuumarelv».

Kimiga oli mäel kaasas ta tavapärane saatjaskond eesotsas sõjaväelastega.

2750-meetrine Paekdu-san (Valgepeamägi) vulkaan asub Põhja-Korea ja Hiina piirialal, olles samas kogu Korea poolsaare kõrgeimaks tipuks.

Kim Jong-un on Põhja-Koread juhtinud alates 2011. aastast, näidates aegajalt üles julmust ja hävitades kõrgeid riigiametnikke, kes tema arvates ei teeni riiki nii nagu peaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles