Sõber: David Bowie suri maksavähki

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leinajad David Bowie plakati juures Hollandis Groningenis
Leinajad David Bowie plakati juures Hollandis Groningenis Foto: SCANPIX

Arstid diagnoosisid Briti muusikul David Bowiel vähi 18 kuud tagasi ja kuulus mees lahkus 10. jaanuaril.

Väljaande The Independent andmetel teadsid Bowie haigusest vaid ta pereliikmed ja paar lähemat sõpra, kuid meedia eest suutis ta kannatusi varjata.

Üks neist sõpradest on belglasest teatrilavastaja Ivo van Hove, kelle teatel oli 69-aastasena surnud Bowiel maksavähk, mis arenes väga kiiresti ja ei allunud ravile.

Bowie ja van Hove valmistasid koos ette uut muusikali «Lazarus» lavale tooma, kui Bowie sõbrale haiguse paljastas.

«Lazaruse» esietendus oli möödunud aasta 7. detsembril New Yorgi linnateatris.  

Van Hove sõnul teatas Bowie juba proovide alates, et tal diagnoositi raske haigus ja selle tõttu ei pruugi ta kõikides proovides kohal olla.

«Bowie elas väga värvikalt ja suri värvikalt. Ta kirjutas muusikat viimase hetkeni, veel ka surivoodil olles. Me saime «Lazaruse» lavale ja ma olen selle eest talle väga tänulik,» teatas sõber.

1947. aastal  sündinud Bowie muusikukarjäär sai alguse 1960. aastate keskel ning ta läbilöögipalaks Briti saartel oli 1969. aastal «Space Oddity», millega ta oli muusikadetabelis viie parima seas.

«Lazarus» põhineb Walter Tevise ulmeromaanil «The Man Who Fell to Earth». David Bowie mängis 1976. aastal režissöör Nicolas Roegi samanimelises filmis peaosa, kehastades aukus silmadega humanoid-tulnukat, kes tuli Maalt oma kuiva planeedi jaoks vett varastama.

«Lazarus» on ka pala Bowie viimaselt albumilt «Blackstar», millega ta fännide sõnul viitab surmale ja jätab hüvasti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles