Kanal 2 uus kodumaine dokumentaalsari tungib pagulaskriisi sügavustesse

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Erakogu.

Täna kell 20:30 alustab Kanal 2s uus kodumaine dokumentaalsari «Pagulased». Ajakirjanik Roald Johannson võttis ette teekonna läbi Euroopa, et tuua vaatajani pagulaskriisi tegelik olukord. «Võin lubada, et näeme asju, mida me seni ei ole näinud,» ütleb Johannson.

Täna alustav kolmeosaline dokumentaalsari «Pagulased» toob ekraanile unikaalsed kaadrid läbi traataedade tungivatest põgenikest, ehituskonteineritest ehitatud pagulasküladest, busside ja rongidega Skandinaaviasse saabuvatest põgenikest jpm. «Selle sarja tugevus peitub geograafilises mastaabis. Oleme sündmuste tulipunktides ise kohal,» tõdeb ta. Teemat uurides sõideti Saksamaale, Sloveeniasse, Belgiasse, Austriasse, Soome, Rootsi ja Taani. Johannson tõdeb, et paanikarohke õhkkonna ja pagulaste massi oma silmaga nägemine annab parema ettekujutuse toimuvast ja see on ka üks põhjustest, miks selline reis ette võeti. «Olen näinud läbi välisuudiste, mis kusagil kaugel toimub. Nähes oma silmaga seda massi, seda pöörast paanikat – see oli üsna hämmastav. Seda nähes adud, kui akuutne ja hull see olukord on.»

Esmaspäeva õhtuti Kanal 2 ekraanil näidatav «Pagulased» annab sõna nii pooldajatele kui ka vastastele, kokku tehti sarja jaoks intervjuusid sajakonna inimestega, sh pagulaste endiga. Roald Johannson loodab, et vaatajale pakub see kaasamõtlemist ka kohalikul tasandil. «Tahame, et inimesed mõistaksid paremini, mis toimub naaberriikides ja natuke kaugemal,» selgitab ta. Selge on see, et pagulaskriisi tõttu seisab Euroopa uue ajastu lävel – milline see ajastu on, mis on selle murrangu põhjustanud ning milline on Euroopa ja Eesti tulevik viie või kümne aasta pärast – need on teemad, mida sari «Pagulased» hakkabki uurima.  

Dokumentaalsarja «Pagulased» esimene osa on Kanal 2 ekraanil juba täna õhtul kell 20:30, kohe peale «Pööraseid üheksakümnendaid».

Iframe:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles