Pildid ja video: kunstnik protestis Kölni katedraali juures alasti

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Möödunud reedel protestis Saksamaa Kölni kuulsa katedraali juures alasti kunstnik Milo Moiré, kaasas plakat, millel tekst «Austage meid! Me ei ole saak, isegi kui oleme alasti».

32-aastane Šveitsi päritolu kunstnik oli end alasti võtnud nelja soojakraadi juures, edastab The Local.

Politsei ega katedraali juures liikunud inimesed ei sekkunud protesti, millega Moiré nõudis naiste õiguste ja vabaduste austamist.

«Seisan siin naiste vabaduse eest. Oleme selle vabaduse saavutanud viimase 50 aastaga ja ma ei soovi selle jalgealla tallamist. Naistel on õigus elada elu, kus nad saavad ise otsustada ja end väärtustada,» teatas kunstnik.

Moiré sõnul ei saa naisi kohelda nagu tuimi objekte, keda mehed kasutavad  seksimise ja ahistamise eesmärgil ära.

Kunstnikult küsiti, et miks ta jahedas alasti on ja ta vastas, et naisi tuleb austada nii siis, kui nad on alasti, kui ka siis, kui nad on riides.

Moiré protesti taga on aastavahetusel Kölni kesklinnas aset leidnud sündmused, kus kümned Araabia ja Aafrika päritolu sisserännanud ahistasid naisi seksuaalselt.

Kölni politsei on nüüdseks arreteerinud mitu inimest, keda kahtlustatakse naiste ahistamises uusaastaööl Kölnin katedraali ja raudteejaama ümbruses.

Politsei andmetel on juhtumitega seotud üle 30 mehe, kellest suur osa on asüülitaotlejad.

Kunstnik Moiré sõnul ei tohi ahistamise eest silma kinni pigistada ja linnajuhid peaksid tagasi astuma, kui selline juhtum veelkord aset leiab.

Moiréd tuntakse mitmest varasemast alasti esinemisest, millest kuulsaimaks on skandaalne projekt Naked Selfies, milles ta tegi enesepilte Šveitsis Baselis.

Prantsuse politsei arreteeris kunstniku möödunud aastal Pariisis, kus ta samuti poseeris alasti.  Prantsuse võime ärritas, et ta alastipiltidele jäi kuulus Eiffeli torn.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles