Pilk peale! Joogaõpetaja avaldas õnne valemi

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kreet Rosin
Kreet Rosin Foto: Erakogu

12. märtsil Tallinna Kultuurikatlas toimuval talvisel ühepäevalisel joogafestivalil saavad huvilised nautida nii praktilist joogat kui ka põnevaid loenguid, millest mõni teema on vägagi intrigeeriv. Näiteks räägib joogaõpetaja Kreet Rosin maagilisest koputamisest, mille abiga vabanetakse negatiivsetest tunnetest ehk siis mõtteväljaravist. Üheks tema üleskutseks on ka oma südame hääle järgimine.

Millest teie loengul lähemalt juttu tuleb?

Räägin loengul tunnete mõjust organismile ning kahjustavate tunnete vabastamisest. On tundeid, mis aitavad immuunsüsteemi tugevdada ning on tundeid, mis seda nõrgestavad või lausa lõhuvad. Kahjustavateks muutuvad tunded allasurutuna. Mida sellisel juhul teha ning kuidas end ise aidata, sellest loengul juttu tulebki. Ja mitte ainult juttu — õpetan ka praktilisi võtteid, mida saab kasutada muutuse loomiseks.

"Koputades negatiivsetest tunnetest priiks" – maagiline loengu nimetus. Esmakordsele festivali külastajale mõeldes, kuidas koputamine aitab negatiivsetest tunnetest vabaneda?

Koputamise ehk mõtteväljaravi (TFT, Thought Field Therapy) võtmeks on koputamine sõrmedega energiakanalitel asuvatele kehapunktidele konkreetse algoritmi järgi. 

Mõtteväljaravi looja, Ameerika psühhoterapeut Roger J. Callahan aitas oma patsiente selle iseäraliku meetodiga üle kahekümne aasta. See teraapia põhineb arusaamal, et negatiivsed emotsioonid on mõttevälja energeetilisel kujul kinni jäänud informatsioon, mis tekitab kannatusi, sest häirib keha sisemist energiavoolu ja õõnestab emotsionaalse heaolu tunnet. Tervenemise võtmeks on keha biovälja mõjutamine, koputades sõrmedega energiakanalitel asuvatele akupunktuuripunktidele.

Mõtteväljaravist kirjutasin pikemalt oma hiljuti ilmunud raamatus "Piirangutest priiks."

Olete öelnud, et kui inimene tahab midagi teha, siis tuleb seda teha. Millised tulemused on aga mitte oma soovide järgi tegutsemisel? 

Minu arusaama kohaselt on oluline teha neid asju, mis tekitavad sinus hea tunde sealjuures teisi kahjustamata. Valikuid ja otsuseid langetades tasub järgida sisimas toimuvat — kui südamekeskuses on kerge tunne, siis on antud valik sinu jaoks tolles hetkes õige; kui raske tunne, siis võiks selle valiku tegemata jätta. Kui lähed oma sisemise teadmise vastu, siis sulgub südamepunkt, energia ei saa enam vabalt voolata ning suure tõenäosusega haigestud.

Kas inimene peaks järgima alati oma südant või võiks südamesoovide poole püüdlemisel teha siiski koostööd ka mõistusega? 

Minu kogemuse kohaselt tasub kõiges järgida südamehäält ning samal ajal säilitada kaine mõistus. Süda ei valeta kunagi. Kuid miskipärast on nii, et mõnikord paneb ratsionaalne meel meid tegema valikuid, mis ei ole osapoolte kõrgeimaks hüvanguks. Kui mõistus oleks suutnud leida lahendust kõigele sellele, mis sinu arvates vajab lahendamist, siis oleks ta seda juba ammu teinud. Südant järgides ei eksi sa kunagi. Californias asuva Südame Matemaatika Instituudi (Heart Math Institute) teadlased on seda teemat uurinud üle 20 aasta ning avastanud, et südamel on justnagu antenn, mille vahendusel saab süda informatsiooni infoväljast kätte enne kui aju. Samas on teada, et mitte kõik ei oska kuulata südamehäält, vaid ajavad selle mõnikord segi egohäälega. On oluline arendada eneses oskust teha neil kahel vahet.

Kuidas saavutada oma unistuste realiseerumine? Ehk toote välja mõned nõuanded.

Kui sul on seni olnud raskusi oma unistuste ilmnemisega isiklikus reaalsuses, siis tasub kindlasti teha algust teadliku enesearenguga. Esmalt tasub võtta vastutus oma kogemuste eest. Seejärel tasub tegeleda oma energia vibratsiooni muutmisega, et suurendada oma vastuvõtu- ning imedekogemisvõimet. Kõik olukorrad, kus millegi puudumine tekitab sinus kannatuse moodi tunde, viitavad sellele, et sa pole olnud valmis vastu võtma. Kuna kõik on energia, millel on vibratsioon, siis tasub hoolitseda selle tõstmise eest. Üks kiiremaid teid soovituni (või eemale soovimatu juurest) on tänulikkus. Ja aegajalt võiks endale meenutada, et iga kogemus on millekski hea — vähemalt vaimse enesearengu mõttes. Seetõttu tasub öelda (hoolimata sellest, kas olukord tundub tore või kole): "Tänan! Tänan! Tänan!" Kui olukord ei ole sind rõõmustav, siis lisa sellele küsimus: "Millest pean hetkel olema teadlik seoses selle olukorraga?"

Kelles aga tekitab hea tunde Accessi teoorias toodud lähenemine, võib öelda näiteks nii: "Tänan! Mis veel on võimalik? Kuidas saab veel paremaks minna armastuse ja teadlikkusega?"

Ning unistusi unistades ei peaks lõpptulemusse klammerduma, kuna see blokeerib energiavoo. Klammerdumise asemel tasub tulemusest lahti lasta. Seda aitab teha üks lihtne väljend. Unistuse või soovi lõppu võib lisada lause: "Tänan kogu südamest! See või midagi veel paremat!" Sellega annad märku, et oled ääretult tänulik, kui ilmneb soovitu või midagi veel paremat, mille peale sinu ratsionaalne meel ei ole osanud tulla.

Milline inimene on õnnelik inimene? 

Õnnelik on inimene, kes on valinud kuulata südamehäält, toimetada kooskõlas Looja tahtega ja kes oskab olla tänulik. Tänulik igal hetkel.

Mida soovitada inimestele, kes ei tunne piisavalt hästi oma sisemaailma, pole kooskõlas oma meele ja teadvusega? 

Üheks võimaluseks on minna mõne vaimsete teemade õpetaja juurde, kes õpetab sulle esmased keskendumisharjutused, mis aitavad sul olla rohkem praeguses hetkes ning saada teadlikumaks iseendast. Mina õpetan seda reiki kursustel. Teine võimalus on minna joogatundi, kus õpetatakse läbi pealtnäha füüsiliste harjutuste jõudma oma sisemaailmani. 

Harmoonilisest elust rääkides, kuidas selleni jõuda? 

Harmoonilise eluni jõuad siis, kui andestad kõikidele, kes sinus on üles kergitanud mõne negatiivse tunde, kuulad südamehäält ning tegutsed osapoolte kõrgeimaks hüvanguks kooskõlas suure plaaniga. Sellel teel võib sind aidata see, kui õpid usaldama elu loomulikku kulgu ning vastu võtma kõiki oma kogemusi rahulikkuse ja tänulikkusega.

Kuidas alustada vaimset ning teadlikku arenguteed? 

Võta vastutus oma isikliku reaalsuse eest ning mediteeri või hoia tähelepanu oma sisemaailmas vähemalt viis minutit päevas. See aitab sul tulla praegusesse hetke ning saada teadlikumaks iseendast, oma teest ehk sinu eluülesandest.

Kuidas ennast päriselt armastada? 

Enda armastamise võtmeks on iseenda väärtustamine sellisena nagu oled ning ausus iseenda vastu kõiges, mida teed, mõtled, ütled või valid. See eeldab andestamist, südamehääle kuulamist ning tegutsemist kooskõlas Looja tahtega.

Teie õnne valem ...

Kuna mulle endiselt meeldib matemaatika (tema loogilisusest tuleneva lihtsuse tõttu), siis valem on siin:

ÕNN = ARMASTAV TÄHELEPANU x (TÄNULIKKUS + ANDESTAMINE + VÄÄRTUSTAMINE + ISETU TEGUTSEMINE + TEADLIKKUS), 

kus ARMASTAV TÄHELEPANU tähendab kõigele ja kõigile vaatamist südame tasandilt (nagu ema vaatab oma vastsündinud beebit); 

TÄNULIKKUS tähendab tänulikkust iga olukorra eest, hoolimata sellest, kas see tundub kole või tore;

ANDESTAMINE tähendab teadlikku südametasandil andestamist nii enesele kui kõikidele teistele, kes on sinus aktiveerinud negatiivse tunde;

VÄÄRTUSTAMINE tähendab iseenda ja kõige elava väärtustamist sellisena, nagu sa oled ja nagu kõik elav on (NB! kõik on elus);

ISETU TEGUTSEMINE tähendab tegutsemist osapoolte kõrgeimaks hüvanguks kooskõlas Looja tahtega.

TEADLIKKUS tähendab meelespidamist, et kõik on üks ja omavahel seotud, et kõik on energia, et kõik inimesed ja olukorrad, millega kokku puutud, on peegeldused sinust enesest ning et iga inimene tegutseb alati oma parima äranägemise kohaselt (seega ei tasu midagi võtta isiklikult, vaid võtta kõike kui üht võimalikku vaatenurka).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles