Eesti raadiojaamad ei täida kohaliku muusika mängimise nõuet korrektselt

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhja-Tallinn esitles klubis Privé oma uut plaati
Põhja-Tallinn esitles klubis Privé oma uut plaati Foto: Rene Lutterus

Samal ajal kui Eesti Laul raporteerib ühe kõrgemast kohaliku muusika tasemest ja uute lugude rekordilisest pealevoolust, on Eesti raadiojaamad hädas meediateenuste lubadesse kirjutatud 25% eesti muusika mängimise kohustuse täitmisega. Tehnilise Järelvalve Ameti sõnul riskivad nii mõnedki raadiojaamad meediateenuste lubade kaotamisega.

Raadiojaamad ise põhjendasid eesti muusika vähest mängimist asjaoluga, «et pole ühte keskkonda, kust uusi lugusid saada», «raadiojaamad peavad hoidma oma taset ja ei saa pakkuda sülti» ja et «selle nõude kehtestamisel ei konsulteeritud piisavalt raadiotega», vahendab EAÜ infokiri.

«Tegevusloa kõrvaltingimuste määramine on oluline ringhäälingupoliitika vahend, mille kaudu saab mõjutada raadioringhäälingu programmide sisu ja struktuuri ning edendada Eesti autorite muusikateoste kasutamist. Kõrvaltingimuste sätestamine on oluline vahend ka raadioteenuse mitmekesisuse tagamisel,» põhjendas Esitajate Liidu tegevjuht Urmas Ambur, miks selline raskesti arusaadav nõue on üldse vastu võetud.

Urmas Amburi sõnul kohtab Eestis erinevaid praktikaid. On raadiojaamu, kes püüavad igas tunnis mängida 3-4 eesti lugu (16st loost), kuid alati see ei õnnestu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles