Pildid ja video: Hiinas ehitatakse maailma kõrgeimat ja pikimat klaassilda

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Hiinas Hunani provintsis Zhangjiajie rahvuspargis asuva kanjoni kohal käivitusid möödunud oktoobris ehitustööd, kuna sinna rajatakse maailmas kõige kõrgemal asuv ja kõige pikem klaassild, millest loodetakse uut turismiatraktsiooni.

Klaassilla ehitusprojekti eest vastutab firma Zhangjiajie Grand Canyon Co. Ltd ning see läheb maksma 250 miljonit jüaani (35 miljonit eurot), edastab Daily Mirror.

Uus klaassild avatakse 2016. aasta mais.

Hiiglasliku klaassilla arhitekt on tuntud iisraellane Haim Dotan, kes disainis 2010. aastal Shanghai maailmanäituse jaoks Iisraeli paviljoni.

Zhangjiajie kanjoni klaassild on valmides 300 meetri kõrgusel ja selle pikkus on 430 meetrit.

Klaassilla laius on kuus meetrit ning sellel on mitu lisaplatvormi looduskaunite paikade vaatamiseks ja jäädvustamiseks. Klaassilda katavada paksust, tugevdatud klaasist paneelid, millest igaüks on viie sentimeetri paksune.

«Sellest sillast saab kindlasti turismimagnet, sest lisaks ilusatele loodusvaadetele hakatakse sellelt tegema ka benji-hüppeid. Tegemist on maailma pikima ja kõige kõrgemal asuva klaaspõhjaga rippsillaga,» teatas projektijuht Guo Kun.

Guo sõnul paljud kardavad klaassillal kõndida, kuna nähakse alla sügavusse ja see tekitab hirmu.

Projektijuhi teatel on Zhangjiajie rahvuspargi sild väga turvaline, kuna seda testitakse nii ehitamise ajal kui pärast valmimist regulaarselt. Samuti on välja arvutatud, kui palju inimesi korraga klaassillal olla tohib.

Möödunud oktoobris avati Hiinas Henani provintsis Yuntai mäestiku looduskaitsealal klaassild, kuid siis tekkis seal tehnilisi probleeme, kuna paar klaaspaneeli hakkasid mõranema. Sild suleti paneelide väljavahetamiseks ja kontrolliks.

Uus uuring näitas, et klaassillal tohib korraga olla kuni 800 inimest.

Yunani silla parandustööd lõpetati möödunud detsembris ja see loodetakse taasavada sel kuul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles