Erki Pärnoja esitleb sooloalbumit Himmelbjerget

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erki Pärnoja esitleb sooloalbumit Himmelbjerget
Erki Pärnoja esitleb sooloalbumit Himmelbjerget Foto: Pressimaterjalid

Erki Pärnoja andis detsembris välja sooloalbumi pealkirjaga Himmelbjerget ning esitleb seda sel nädalal Tallinnas, Pärnus ja Tartus. Piletid on juba saadaval Piletilevis.

Sel nädalal toimuvad Erki Pärnoja sooloalbumi Himmelbjerget esitlused klubis Sinilind Tallinnas, Endla teatri Küünis Pärnus ning Genialistide Klubis Tartus. Esitluskontsertidel astub Erkiga koos lavale põnevatest muusikutest koosnev bänd, kuhu kuuluvad Jonas Kaarnamets (kitarr), Filip Leyman (klahvpillid), Ulrik Ording (trummid) ja Peedu Kass (bass).

Erki Pärnoja tutvustab bändi nii:  «Jonasega olen ammu tahtnud koos töötada. Tegelikult oleme seda ka teinud - olin vaatleja ja nõustaja ehk siis produtsent Jonase bändi Frankie Animal EP salvestamise juures. Juba siis jäid mulle silma tema äge saund, suhtumine ja talent. Eelmisel kevadel käisid Frankied  Saksamaal draakonite Euroopa tuuril erikülalistena kaasas, sain Jonast veel rohkem kuulata ja temaga jutustada ning tekkis selline mõte, et kui oleks kuskil kahte kitarri vaja, siis täiendaksime teineteist hästi. Tundsin, et moodustaksime päris ägeda kidratandemi. See vajadus tekkis õige pea, kui mulle sai selgeks, et Himmelbjergetist tuleb plaat ja tahan selle ka lavadele viia.

Filip Leymaniga oleme ajaliselt justkui vähe kokku puutunud, aga kuna tema oli see, kes Himmelbjergeti miksis, suhtlesime mingil perioodil väga intensiivselt. Oleme temaga varasemalt kohtunud nii Eurosonicul kui ka seoses Rootsi lauljanna Anna von Hausswolffiga - käisin asendamas nende kitarristi. Naljakas lugu on see, et tahtsin juba alguses teda bändi kutsuda, aga väga ei julgenud, sest tean, kui nõutud ta on ja kui tihe on tema tuuri- ja salvestusgraafik. Aga kuulsin Ulrikult (trummar), et Filip oli ise soovi avaldanud ja uurinud, et kas Ulrik ei saaks teda kuidagi minu «bändi sebida».

Ulrik Ording, Anna von Hausswolffi trummar, on mu vana koolikaaslane ja hea sõber Rootsist. Salvestusprotsessi juures oli tema teine pool kahemehe bändist. Kuna Ulrik mängib ka minu Rootsi-Taani-Eesti bändis Mainekk, siis tunnen ta käekirja hästi ja leidsin, et ta on õige inimene just neid lugusid mängima. Ulrik on nüüdseks juba 10 aastat igal järjestikusel aastal Eestis esinemas käinud. Peale selle on ta pärit väga lähedalt sellele mäele, mille ümber kogu see jutt siin käib!

Peedu Kassiga mängisime kunagi väga palju koos, umbes 10 aastat tagasi. Jaanuaris 2015 esinesime taas üle pika aja koos ja kui bändi moodustamiseks läks, sain kohe aru, et tahaksin Peedut oma bändi madalaid sagedusi katma. Mulle meeldib tema saund, üldine touch ja suhtumine eelkõige.

Mulle on väga oluline veel see, et nad kõik on ägedad tüübid ja head sõbrad ning ma tean, et me toimime koos hästi, kuigi pooled neist pole üksteist kunagi elus näinud. Nad on kõik ise laulukirjutajad, mingis mõttes väga sarnased pillimehed, aga igaühel on mingid omad trumbid ja tahud, mis sobivad minu visiooniga ja sellega, kuidas ma Himmelbjergetit laivis oma peas ette kujutan.»

Himmelbjerget ilmus detsembris ning sai oma nime Taani ühe kõrgeima loodusliku punkti Himmelbjergeti ehk Taevamäe järgi.

Himmelbjerget on saadaval nii digitaalsetes kanalites (Spotify, Deezer, iTunes jt.) kui ka hästivarustatud kauplustes (Apollo, Lasering jt). Signeeritud versiooni on võimalik tellida veebipoest 311.ee.

Esitluskontserdid toimuvad:

06.01 Sinilind (Tallinn) Pilet eelmüügist €8, ukselt €10

07.01 Endla teatri Küün (Pärnu) Pilet eelmüügist €10, ukselt €12

08.01 Genialistide Klubi (Tartu) Pilet eelmüügist €8, ukselt €10

Foto: Pressimaterjalid
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles