Soome meedia Eesti presidendi abiellumisest: Ilvesel oli kummaliselt kiire

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
President Toomas Hendrik Ilvese ja Ieva Kupce pulm
President Toomas Hendrik Ilvese ja Ieva Kupce pulm Foto: Sander Ilvest

Eestis toimus 2. jaanuaril erakordne pulm, kuna Eesti president Toomas Hendrik Ilves abiellus kolmandat korda.

62-aastase presidendi uus naine on temast 24 aastat noorem lätlanna, Läti kaitseministeeriumi küberjulgeoleku ekspert, 38-aastane Ieva Kupce, kes kannab nüüdsest perekonnanime Ilves, edastab iltasanomat.fi.

Paar laulatati Lõuna-Eestis Viljandimaal Halliste kirikus, kuhu olid kutsutud abiellujate pereliikmed ja sõbrad. Pulmapidu toimus president Ilvesele kuuluvas Ärma talus.

Haruldane võimul oleva presidendi abiellumine oli Eestis põhiuudis, mida kajastasid kõik kohalikud väljaanded.

Soome meedias tembeldati Eesti presidendi abiellumine riiklikuks seebiooperiks, kuna tegemist on Ilvese kolmanda abieluga ning uus naine on temast märgatavalt noorem.

Toomas Hendrik Ilvese esimene abielu oli psühholoogist ameeriklanna Merry Bullockiga, kellega tal on kaks last – 1987. aastal sündinud Luukas Kristjan ja 1992. aastal sündinud Juulia Kristiine.  Ilvese ja Bullocki abielu lõppes lahutusega.

Ilves abiellus 2004. aastal Evelin Int-Lambotiga, kellega tal on tütar, 2003. aastal sündinud Kadri Keiju. Paar lahutas 2015. aasta aprillis pärast mitmeid skandaale.

Eesti ja ka Soome ajakirjanduses spekuleeritakse, miks president Ilvesel uue abieluga nii kiire oli. Ühe teooria kohaselt vajab president Ilves 24. veebruaril, Eesti Vabariigi aastapäeva vastuvõtul, enda kõrvale naist, kes võtaks osa kätlemise koormast enda kanda.

Lisaks pakuti välja, et Eesti presidendi uue naise lapsed, kes mõlemad on sündinud väljapool abielu, saavad turvalises peres üles kasvada. Eesti presidendi kantselei lükkas ümber, et uuel presidendipaaril on ühine laps.

Eesti uue esileedi taust äratas välismeedia tähelepanu, kuna tegemist on küberspetsialistiga.

Läti on NATO liikmena spetsialiseerunud küberoperatsioonidele ning Lätis on suur NATO küberkeskus. Lisaks on Eesti president Ilves ilmutanud huvi küberkaitse vastu.

Eesti meedia teatel kavatseb Ieva Ilves senises ametis jätkata ega pürgi esileedi ametisse. Ta ei vajavat ka Eesti presidendi abikaasale ette nähtud eesõigusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles