SA Noor Ehe stipendiaatideks 2015 on Darja Popolitova ja Sofja Hallik

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Promopilt

Darja Popolitova (sündinud 1989.a. Sillamäel) ja Sofja Hallik (sündinud 1991.a. Narvas) kaitsesid 2015. aastal Eesti Kunstiakadeemia ehtekunsti erialal magistrikraadi cum laude. Alates sügisest 2015 alustas Sofja doktoriõpet EKA-s, Darja valmistub doktoriõpinguteks väljaspool Eestit.

Foto: Promopilt

Mõlema kunstniku loomekäekirja ühiseks nimetajaks on tõsised eksistentsiaalsed teemad, uued materjalid, uued kaasaegsed tehnoloogiad, peen puhas teostus, uus ja ootamatu lähenemine ehtele, mis nende käe all jääb ometi sensuaalseks ja tabamatuks.

Sofjal on olnud kolm isiknäitust, neist viimane toimus suvel 2015 HOP galeriis; aastal 2014 Eesti Tarbekunsti- ja Disainimuuseumi näitusel “Minikaamos” pälvis ta eripreemia. Tema loomingut on eksponeeritud rahvusvahelistel väljapanekutel, millest viimased olulisimad on  “European Prize for Applied Arts 2015” Belgias, Monsis; “Marzee International Graduate Show 2015” Hollandis ja Hoxton galeriis Londonis 2014. Sofjal on oma ehte kaubamärk SoMa.

Foto: Promopilt

Darja Popolitova on lisaks õpingutele Eesti Kunstiakadeemias teinud läbi täiendusõppe Florian Ladstätteri stuudios Viinis ja prof Karol Weisslechneri juures Bratislavas.

Sügisel 2015 teostas ta edukas koostöös TTÜ arenduskeskusega projekti põlevkivi kasutusvõimalustest ehtekunstis. Darja on osalenud mitmetel nimekatel välisnäitustel (Hollandi galeriis Marzee, Riia galeriis Putti), tema ehteid on erakogudes Eestis ja Saksamaal. Veebruaris 2016 Münchenis toimuvale näitusele Talente on ta kutsutud ainsa meie ehtekunsti esindajana. Darjal on oluline osa kaubamärgi Monquer loomisel.

Foto: Promopilt

SA Noor Ehe stipendiumi suuruseks on tänavu 1500 eurot, mis jaguneb võrdselt kahe stipendiaadi vahel. Stipendiumiga kaasneb ka soolonäituse võimalus.

Stipendiumi pidulik kätteandmine toimub aprillis 2016 Narva Kunstiresidentuuri Keskuses Kreenholmi villas, kus kõrvuti kunstiakadeemia ehte- ja sepakunsti eriala suurnäitusega eksponeeritakse eriväljapanekut Sofja Halliku ja Darja Popolitova loomingust.

SA Noor Ehe varasemad stipendiaadid on Ettel Poobus, Nils Hint ja Urmas Lüüs.

SA Noor Ehe on loodud toetamaks värskeid ja väljapaistvaid andeid Eesti ehtekunstis.

SA Noor Ehe juhatusse kuuluvad Kadri Mälk (asutaja), Piret Hirv, Tanel Veenre ja Tamara Luuk.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles