Mida teha, et 2016. aasta ei algaks «uduselt»?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

USA arstid andsid soovitusi, kuidas uusaastapohmelli, peavalu ja oksendamist ennetada, et 2016. aasta ei algaks «uduselt».

Arst-osteopaat Christopher Calapai soovitab enne aastalõpupidustusi juua palju vett, vähemalt 6 – 8 klaasitäit, millele on lisatud natuke sidruni-, laimi- või apelsinimahla, mis on happelised ja hoiavad mao happelisuse normis ka siis, kui juuakse alkoholi. Lisaks tasuks enne alkoholi võtmist manustada vitamiine, kirjutab foxnews.com.

«Alkohol eemaldab kehast suures koguses B-vitamiini, kuid ka teisi vitamiine. Seega tasuks tarbida lisaainete tablette, milles on nii B-kui C-vitamiini, magneesiumit, kaltsiumit ja antioksüdante, mis mõjutavad kogu keha, kaasa arvatud aju,» selgitas arst.

Calapai enda pohmelliravim on lihtne, kuna ta elab ookeani ääres.

«Minu pohmelliravimiks on ookeani ujuma minemine. Talvine jahe vesi mõjub kehale hästi ja käivitab puhastusprotsessi,» selgitas arst.

Dermatoloog Judit Hellmanni sõnul viib alkohol kehast vett välja ja selle tõttu on pidutsemisjärgsel päeval  välimus kohutav, näonahk võib olla kollakashall ja silmad aukus.

«Lisaks kehale muudab alkohol naha kuivemaks. Enne alkoholi joomist tuleks korralik kõhutäis süüa ning ka näiteks supilusikatäis oliivõli võtta, kuna õli aitab alkoholi lahustada,» andis arst nõu.

Arstide sõnul saab pohmelli ennetada ka sellega, kui juuakse vaid puhtaid jooke, mitte kokteile. Parim on paar klaasikest veini, klaas õlut või pits viina.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles