Kuula: 2016 aasta avafilmi «Ema» värske tunnuslugu «Liblikas»

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bändiproov, Tallinn, 29.07.2015
Vaiko Eplik ja Eliit ja Lenna Kuurmaa bändiproov.
FOTO: MIHKEL MARIPUU/POSTIMEES
Bändiproov, Tallinn, 29.07.2015 Vaiko Eplik ja Eliit ja Lenna Kuurmaa bändiproov. FOTO: MIHKEL MARIPUU/POSTIMEES Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Juba 7. jaanuaril esilinastub Jõhvi kontserdimajas 2016. aasta avafilm «Ema», milles mängib peaosa Rakvere teatri võluv näitlejanna Tiina Mälberg.

«Ema» on trillerlik lugu, mille keskmes on tulistamise tagajärjel koomasse langenud täiskasvanud poja eest hoolitsev naine, kes seisab silmitsi terve väikelinnatäie inimestega, kes üritavad tema pojaga juhtunu mõistatust lahendada. Aga ühes Eesti väikelinnas, kus kõik teavad kõiki ja kõike, välja arvatud seda, mis toimub neil otse nina all, võib ka maailma kõige kohmakam kuritegu jääda lahendamata. Või siiski suudab selle lahendada üks asjatundlik konstaabel Savi, keda mängib Jaan Pehk? Seda saab juba näha alates 8. jaanuarist kinodes üle Eesti, kuid veel enne saavad kinokülastajad osa Jaan Pehki ja Vaiko Epliku loodud tunnusloost, mis kannab nime «Liblikas».

«Liblikas» sai alguse juba sel suvel, kui Vaiko Eplik tunnusloo meloodia Jaan Pehkile ette ümises. «Oligi nii, et Vaiko ümises viisi mulle ette ja see meloodia ootas oma aega. «Liblikas» ongi juba valmis meloodiale loodud laul ja tundub, et see sobib sellesse filmi väga hästi,» rääkis Pehk loo valmimisest, kelle sõnul on «Ema» puhul keskseteks teemadeks unistused, lootused ja ka lootusetus ning rääkimata jätmised. Just neid emotsioone peidab endas ka värske tunnuslaul «Liblikas». 

«Ema» on põnevikuline lugu unistuste püüdmiseks tehtud tormakatest otsustest, mille tagajärjed jäävad unistajaid veel tükiks ajaks meelde tuletama. Kaasaegse retro pastelsetes toonides väikelinna krimilugu pakub igale kinokülastajale nii äratundmist kui mõrkjat huumorit ja külmaks ei jäta film ühtegi vaatajat.

Mängufilmi «Ema» peaosades mängivad Tiina Mälberg, Andres Tabun, Andres Noormets, Siim Maaten, Jaan Pehk, Jaak Prints ja Rea Lest. Stsenaariumi autor on Leana Jalukse, režissöör Kadri Kõusaar («Kohtumõistja», «Magnus») ning operaator on Soomest pärit Jean-Noël Mustonen («Kohtumõistja»). Filmi toodab produktsioonifirma Meteoriit, produtsent on Aet Laigu. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles