Galerii: Spordiaasta Tähed 2015 laureaadid on Mart Seim, Epp Mäe, sõudmise paarisaeruline neljapaat ning treener Alar Seim

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pühapäeval Nordea kontserdimajas toimunud spordiaasta pidulikul lõpetamisel „Spordiaasta tähed 2015“ pälvis parima meessportlase Kristjani tõstja Mart Seim, aasta naissportlaseks nimetati maadleja Epp Mäe, võistkonna kategoorias tulid võitjateks sõudmise paarisaerulise neljapaadi meeskond ning aasta treeneriks nimetati treener Alar Seim.

Aasta meessportlase valimisel järgnesid tõstmise maailmameistrivõistluste hõbedamehele Mart Seimile maadluse Euroopa meistrivõistlustelt pronksi võitnud maadleja Heiki Nabi ja selle aasta maailmameistrivõistlustel neljanda koha saanud kettaheitja Gerd Kanter.

Aasta naissportlase kategoorias Kristjani kuju pälvinud maadluse maailmameistrivõistluste pronksmedali võitjale Epp Mäele järgnesid tennisist Anett Kontaveit ning vehklemise Euroopa meistrivõistlustelt pronksmedali toonud ja 2014 Aasta sportlaseks valitud Erik Kirpu.

Aasta treeneriks valiti esmakordselt Mart Seimi treener Alar Seim, kellele järgnesid Eesti võrkpalli rahvuskoondise peatreener Gheorghy Cretu ja sõudmise paarisaerulise neljapaadi juhendaja Matti Killing.

Aasta võistkonnaks nimetati MM-il 3. koha saavutanud sõudmise paarisaerulise neljapaadi meeskond koosseisus Andrei Jämsa, Allar Raja, Tõnu Endrekson, Kaspar Taimsoo. Neljapaadile järgnesid Eesti võrkpalli rahvusmeeskond ja Eesti epeenaiskond.

Aasta noorsportlaseks valiti tennise suureslämmi turniiril US Open 4. ringi jõudnud noor tennisist Anett Kontaveit. Talle järgnesid vehklemise maailmameistrivõistlustel 6. koha saanud Katrina Lehis ja nooruke vigursuusatamise talent, mainekal Dew Tour'i vigursuusatamise naiste pargisõidu võistlusel maailma tippsõitjaid edestanud Kelly Sildaru.

Aasta paraolümpia sportlase tiitli pälvisid kergejõustiklane Emilija Manninen ja ujuja Kardo Ploomipuu. Manninen võitis kurtide Euroopa meistrivõistlustel kuldmedali 400m tõkkejooksus ja Ploomipuu oli Rahvusvahelise Paraolümpiakomitee MM´il neljas 100m seliliujumises ning võitis liikumispuudega sportlaste rahvusvahelise spordiorganisatsiooni IWAS maailma mängudelt kuld- ja hõbemedali. Aasta paraolümpia sportlase tiitli on Kardo Ploomipuu tänasega kokku pälvinud seitsmel ja Emilija Manninen kahel korral 

Kolmandat korda anti välja olümpiakomitee eriauhind Eestimaa spordihing, millega pärjatakse inimest, kes on oma sirgeselgsuse ja põhimõttekindlusega eeskujuks ja inspiratsiooniks nii spordis kui ka kogu ühiskonnale. Eestimaa spordihinge laureaadiks on tänavu võimlemise ja liikumisharrastuse edendaja Mall Kalve.

Taaskord selgitati välja ka lõppeva aasta Eesti spordihetk. Enam kui 3000 spordisõbra telefonihääletuse tulemusel pälvis Eesti spordihetk 2015 tunnustuse Mart Seimi sooritus tõstmise maailmameistrivõistlustel Houstonis. Telefonihääletuse tulu suunatakse Eesti Olümpiakomitee järelkasvuprojekti „Märka järgnevat põlvkonda“ fondi ning antakse 2016. aastal Eesti Rahva stipendiumina välja andekale noorsportlasele, mille saaja otsustab Eesti spordihetke konkursi võitnud spordivaldkonna alaliit.

Rahvusvahelise Olümpiakomitee aasta auhinna „Sport ja innovatsioon“ pälvis Eesti veemotorispordi pikaaegne ja innovaatiline edendaja Üllar Põvvat.

Aasta sportlased ja treener selgitati välja rahvahääletuse, spordiajakirjanike ning spordialaliitude häälte põhjal. Rahvahääletusel kogunes spordihuvilistelt kokku 45 420 häält. Spordiorganisatsioone osales hääletusel 50 ja spordiajakirjanikke 46.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles