Neli ärritavat asja, mida Facebookis kunagi teha ei tohiks

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kim Kardashiani kole nutunägu
Kim Kardashiani kole nutunägu Foto: SCANPIX

Facebook on sotsiaalmeediavõrgustik ja sotsiaalsus tähendab interaktviisust - kõik, mida sinna postitad, võib tekitada sinu sõprade seas vastureaktsiooni.

Huffington Post pani kirja neli asja, mida pole soovitav Facebooki kirjutada.

1. Ära tujutse pühade ajal. Facebook on kommuun ja olgu su sõprade hulgas lähedased või kaugemalt tuttavad, nad loevad su postitusi. Kui sul on halb päev, tunnevad nad kaasa. Kui sa tähistad, õnnitlevad nad sind. Ole ettevaatlik asjadega, mis võivad teistes halba tuju tekitada või neid solvata. Kui sulle ei istu emadepäev, ära logi sel ühel päeval aastas Facebooki.

2. Meditsiinimaffia. Väga häiriv, kui inimesed, kel pole arstiteadusega mingit pistmist, kirjutavad artikleid tavameditsiini ohtudest või sellest, kuidas üks aedviljasmuuti ravib kõike alates vaimuhaigusest lõpetades vähiga. Esiteks on äärmiselt vastutustundetu, kui võhikud «kirjutavad välja» ravimeid ja teiseks on solvav öelda neile, kes on oma haigusi ravinud tavaravimeid kasutades, et nad on midagi valesti teinud. Lisaks tekitab see hirmu nende seas, kes parajasti selle haigusega võitlevad. Pealegi ei või sa kunagi teada - sa võid öelda midagi, mille pärast kliinilises depressioonis inimene otsustab ravimitest loobuda ja langeb sügavamale depressiooni või veel hullemat.

Üks asi on grupiviisiliselt arutleda parima allergiaravimi üle, teine asi on kuulutada, et kõik ravimid on halvad ja kui sa vaid õigesti sööd ja sügavalt hingad, saad kõigest terveks.

3. Tagasihoidlik eputamine. Teate küll neid postitusi.

«Jessas, ma ei suuda otsustada vahemerekruiisi ja Cabo kuurordi vahel. Abi oodatud!»

«Jumaluke, mu kirjakast on nii täis, et jõua neid kunagi läbi lugeda!»

«Oprah tahab mu järgmise romaani eeltrükki lugeda. Ma ei tea, kas rõõmustan - ta võib nii kriitiline olla!»

Kui teil on häid uudiseid, siis lihtsalt jagage neid. Ärge pöörake seda viisiks, kuidas sundida sõpru ütlema, kui imelised te olete. Nad teevad seda ka ilma sääraste postitusteta.

4. Kõige ärritavam asi on asjade õhku jätmine. Neile, kes ei tea - see tähendab, et inimene vihjab millelegi ilusale või hirmsale ilma detaile andmata.

«Ma suuda uskuda, et mu sõber nii tegi! Sain õppetunni!»

«Parim päev üldse! Mu elu on igaveseks muutunud!»

«Seda ei paranda enam miski. Tänane päev on õudne.»

«Te tahaksite praegu siin olla! Nii äge!»

Jumala eest, inimesed, otsustage ära, kas tahate sellest meile rääkida või mitte. Nende postitustega manipuleerite sõpru küsima: «Miks? Mis juhtus? Kas kõik on korras? Mida head toimub?» Kui plaanid neile öelda, ütle otse. Kui ei, siis ära jaga seda üldse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles