Aylan Kurdi isa jõulusõnum: palun avage süürlastele oma uksed

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hukkunud Aylan Kurdi isa Abdullah Kurdi
Hukkunud Aylan Kurdi isa Abdullah Kurdi Foto: SCANPIX

Sel sügisel kajastas maailma meedia laialdaselt Türgi rannikul Bodrumis uppunud kolmeaastase süürlase Aylan Kurdi, ta venna ja ema saatust.

Perest jäi ainsana ellu isa Abdullah Kurdi, kes nüüd edastas maailmale Briti kanalil Channel 4 jõulusõnumi, kirjutab Daily Mail.

Abdullah Kurdi sõnul loodab ta, et eurooplased hakkavad paremini põgenike valu mõistma.

«Loodan, et maailmas avatakse Süüria põgenikele uksed. Meie ees uste sulgemine teeb haiget, kuid kui meid aidatakse, siis ei tunne me end alandatuna,» lausus süürlane.

Mehe kaks poega ja naine kaotasid elu, kui nad tahtsid jõuda ülerahvastatud paadiga Türgist Bodrumist Kreekasse Kosi saarele. Lisaks Aylan Kurdile kaotas elu viieaastane Galip Kurdi ja nende 36-aastane ema Rehan Kurdi.

«Jõulud on kristlastele aeg, mil tehakse heategusid. Meie, põgenikud vajame häid inimesi, kes meid aitaksid,» jätkas mees.

Süüriast on alates kodusõja puhkedes põgenenud rohkem kui neli miljonit inimest, kellest umbes 500 000 on jõudnud Euroopasse ja Põhja-Ameerikasse.

Hukkunud Aylan Kurdist sai põgenikekriisi sümbol ning poisi saatus puudutas paljusid.

«Süürlased lahkuvad kodumaalt vaid sõja tõttu, lisaks on probleemiks äärmusrühmituse Islamiriik tegevus. Süürlased kardavad nii enda kui oma laste elu pärast, sest kunagi ei tea, millal elu lõppeb,» jätkas Kurdi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles