Soome miljonär uppus Tallinna hotelli vannis, sõber varastas raha

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Eesti Harjumaa maakohtus arutati Soome noore miljonäri hukkumist Tallinna hotellis ning ta raha vargust lapsepõlvesõbra poolt.

31-aastane süüdistatu tunnistas kohtus, et ta röövis pärast sõbra surma talt 1,6 miljonit eurot ning kohtu teatel ei ole enamikku sellest rahast seni leitud, edastab iltasanomat.fi.  

Soomlasest pärandimiljonär leiti Tallinna Viru hotellist surnuna 30. oktoobril 2014. Ta oli luksusviidi vannis, kopsud vett täis.

Neli päeva pärast noore miljonäri surma müüdi tema nimel kahe miljoni euro eest aktsiaid.

Aktsiate müügist saadud summast 1,6 miljonit eurot kadus. Politseiuurimisel ilmnes, et selle taga oli surnud miljonäri lapsepõlvesõber, kellel on nii Soome kui Eesti kodakondsus.

Röövitud raha oli kantud teiste inimeste kontodele või siis võetud sularahana välja.

Prokurör Leelet Kivioja sõnas, et erinevatel pankakontodel on nüüdseks külmutatud rohkem kui 240 000 eurot, kuid enamik rahast on seni leidmata.

Kohtus paljastus, et süüdistatu mängis kasiinos umbes 50 000 eurot maha. Pärast sõbra surma siirdus mees Taisse puhkama ja saabus Soome tagasi 2014. aasta detsembris, mil ta arreteeriti.

Soome politsei kahtlustas esmalt miljonäri tapmist, kuid uurimine näitas, et tegemist oli õnnetusega. Seega ei süüdistatud lapsepõlvesõpra mõrvas ega tahtlikus tapmises.

Kohus mõistis Soome noore miljonäri lapsepõlvesõbra süüdi võõra vara omastamises ja narkokuriteos, kuna ta juurest leiti kümme grammi kanepit.

Ohvri sugulased nõudsid kohtus kahtlusaluselt nii 1,6 miljoni euro tagastamist kui mehe matmiskulude katmist.

Kohtu alla antu lahkus kohtust vaba mehena, olles varem olnud 11 kuud eeluurimise all.

Prokurör Kivioja nõudis mehele nelja aasta pikkust vangistust, kuid kui sellest jätta välja eelsuurmise all olemise aeg, siis jääks järgi märgatavalt lühem vanglakaristus, mis võib olla ka tingimisi karistus. 

Mehe advokaadi Mart Missiki sõnul on tegemist noore inimesega, kes tegi vea, kuid teda ei peaks selle eest liiga rangelt karistama.

Harju maakohus langetab karistusotsuse jaanuaris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles