Miki-Hiir sai eile 82-aastaseks

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Miki-Hiir ja Minnie Times Square`l New Yorgis
Miki-Hiir ja Minnie Times Square`l New Yorgis Foto: SCANPIX

Joonisfilmikangelane Miki-Hiire (originaalnimega Mickey Mouse) vanust hakatakse lugema 18. novembrist 1928, kui esilinastus Walt Disney joonisfilm «Willie aurupaat» («Steamboat Willie»).

 

Esimest korda ilmus joonishiir koos oma kaaslanna Minniega ekraanile 15. mail 1928 multifilmis «Plane Grazy». Kuigi see film tuli ekraanile varem, loodi multifilm «Steamboat Willie» esimesena ja seetõttu loetakse Miki sünnipäevaks 18. novembrit 1928.

Miki-Hiir ja Minnie loodi kunstnike Ub Iwerksi ja Walt Disney koostöös.

Esimest korda rääkis Miki-Hiir 1929. aasta filmis «The Karnival Kid». 1978. aastal sai Miki-Hiir esimese animafilmikangelasena endale tähe Hollywoodi kuulsuste kõnniteel (Hollywood Walk of Fame).

Praegu üritab Walt Disney Miki brändi elustada, kui 30. novembril tuleb poelettidele arvutimäng «Epic Mickey», kus üritatakse kujutada hiirt vallatu närilisena, kirjutab New York Daily.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles