Kate Middleton on üks vanemaid kuninglikke pruute

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kate Middleton
Kate Middleton Foto: SCANPIX

Briti prints Williami kihlatu Catherine Elizabeth «Kate» Middleton on üks vanemaid kuninglikke pruute, kes tulevase Briti kuningaga abiellub.

Järgmisel aastal toimuva laulatuse ajaks on Middleton 29-aastane, kirjutab The Telegraph.

Asjatundjate sõnul on kuningate ja troonipärijate pruudid olnud väga erinevas vanuses.

Walesi prints Charlesi praegune abikaasa, Cornwalli hertsoginna Camilla oli abielludes 57-aastane. Akvitaania Eleanor abiellus 1152. aastal tulevase Inglise kuninga Henry II. Väidetavalt oli ta siis 30-aastane, kuid ta täpne sünniaeg ei ole teada.

Henry II sai kuningaks 1154. aastal ja Eleanor krooniti kuningannaks. Varem oli ta lahku läinud Prantsuse kuningast Louis VIIst. Eleanor oli kuningate Richard I ja Maata Johni ema.

Tollaste arusaamade kohaselt oli 30-aastane naine juba üsna eakas, sest tavaliselt olid pruudid teismeeas.

Troonil olnud kuningaga abiellunud naistest peetakse vanimaks Catherine Parri, kes abiellus Inglise kuninga Henry VIII 1543. aastal, olles siis 30-aastane.

Henry VIII teine abikaasa Anne Boleyn võis olla 1533. aastal kuningannaks saades 32-aastane, kuid kuna ta sünnidaatum on ebaselge, siis pakutakse ka, et ta oli vaid 26-aastane.

Printsess Diana abiellus Walesi prints Charlesiga 20-aastaselt. Praeguse kuninganna Elizabeth II ema, kes samuti kandis nime Elizabeth, abiellus tulevase kuninga George VIga, olles 22-aastane.

Noorim kuninglik pruut oli Isabella de Valois, kes oli kuningas Richard II 1396. aastal abielludes vaid kuueaastane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles