Harrison Ford teenis noortest «Star Warsi» kolleegidest 70 korda rohkem

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Harrison Ford, Carrie Fisher ja Mark Hamill 1977. aastal
Harrison Ford, Carrie Fisher ja Mark Hamill 1977. aastal Foto: SCANPIX

Näitleja Harrison Ford teenis filmis «Star Wars: Jõud tärkab» tehtud rolli eest väidetavalt kümneid kordi enam kui tema nooremad kolleegid.

Tähesõdade uue filmi tegijate jaoks oli Ford niivõrd asendamatu, et ta võib Han Solo kehastamise eest saada 34 miljonit dollarit, kirjutab Daily Mail.

Fordile maksti peo peale 24,8 miljonit dollarit, millele lisandub 0,5 protsenti filmi tuludest. Tegemist saab olema suure palgapäevaga, sest ennustuste kohaselt toob film üle maailma sisse vähemalt 1,9 miljardit dollarit.

Fordi kogupalk on seega 76 korda suurem kui nooremate näitlejate Daisy Ridley ja John Boyega oma - neile maksti filmis mängimise eest kõigest 440 000 dollarit. 

«Harrison on selle filmi edu võti. Ta on sillaks vanema ja noorema põlkonna vahel. Oli hea, et Mark Hamill ja Carrie Fisher said osaleda, kuid film oleks ka ilma nendeta toiminud. Harrison Fordita poleks seda teha saanud,» ütles allikas.

Kõigele lisaks sai Ford 1,5 miljonit dollarit kompensatsiooni selle eest, kui ta võtteplatsil jala murdis.

Nooremad staarid said nõnda vähe raha selle pärast, et nad on nii uued ja tundmatud. Ridleyl on aga suuremaid summasid oodata, sest tal on leping mitme filmi filmimiseks. 

Režissöör JJ Abrams pistis taskusse 4,9 miljonit dollarit ja sellele lisandub kaks protsenti filmi tuludest. Printsess Leiat kehastanud Carrie Fisher teenis aga kõigest 1,5 miljonit dollarit.

Daisy Ridley ja John Boyega. Foto: Scanpix
Daisy Ridley ja John Boyega. Foto: Scanpix Foto: Film Frame/AP
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles