«Eesti Tippmodell» kaadritagused: millega oli modellihakatistel võtteplatsil raske kohaneda?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
“Eesti tippmodell” kaadritagused
“Eesti tippmodell” kaadritagused Foto: Kanal 2

Killukesi «Eesti Tippmodelli» peatoimetaja Katrin Pautsi sulest:

Foto: Kanal 2

Kuigi castingul oleme võimalike osalejatega avameelsed ega varja, et võtteplatsil ei ootagi ees mahe suvelaager, ei osata siiski ette kujutada, kui karm ühe mahuka tõsielusarja filmimine tegelikult on.

Foto: Kanal 2

Modellisaate teine osa toob televaatajani esimese tervisemure pikast hädaderivist, mis meie võistlejaid sel hooajal veel ees ootab. Ühel potentsiaalikal neiul ilmneb allergia, mis teeb tema väljavaated päris täbaraks – tema nägu ei kannata absoluutselt meiki!

See ei jää ainsaks korraks, kui meie osaleja arstiabi vajab. Modellisaade iseenesest ei tee loomulikult kedagi haigeks, küll aga toovad ülipingelised päevad esile kroonilisi tervisehädasid – kallid osalejad, kui me palume teil ankeedis oma tervisemured võrdlemisi detailselt üles lugeda, on see teie huvides, sest me tõepoolest ei taha teid ohtu seada! Paraku on igal hooajal neid castingulisi, kes oma probleeme viimse hetkeni varjavad, sest kardavad, et muidu ei valita neid saatesse.

Me ei diskrimineeri tervisemurede all kannatavaid inimesi, vaid teame oma kogemustest, kuivõrd pingeline võtteplatsil tegelikult on ning kaamerate ees kokkukukkumisi on alati valus jälgida.

Te peate meid usaldama – seda intensiivsust hoomavadki ainult need, kes on võtteperioodi oma nahal läbi teinud. Ükski televaataja ega netikommentaator seda tegelikult ette ei kujuta.

Foto: Kanal 2

Võttepäevad algavad vara-vara...

Televiisorist vaadates tundub kõik palju lihtsam – saate puhas pikkus on umbes 43 minutit, seega käib kõik kiiresti ja näib imekerge. Väga lihtne on seetõttu ka parastada – mis tal viga on, et ta aina töinab ega suuda paremini?

Mida televaataja ei oska ette kujutada, on montaažikääride ohvriks langevad kümned tunnid musta materjali. Eetriaja sisse mahub ainult kiire kokkuvõte.

Tegelikult on võttepäevad ülipikad. Modellid ärkavad kella seitsme paiku – kui võte on modellimaja lähedal, saab kauem magada, aga kui ootab pikem teekond, tuleb end juba enne kukke ja koitu maast lahti kangutada.

Tunnike, et end duši all värskendada ja hommikueinet süüa ning juba minek! Duširuume on kogu seltskonna peale neli, aga ikka juhtub, et mõni ei arvesta teistega – unustatakse end mõnulema ning lastakse boiler soojast veest tühjaks.

Noortel inimestel on uni magus – eriti juhul, kui eelmisel õhtul on modellimaja basseinis ja saunas tundide kaupa lustitud. Mõnigi saab maast lahti loetud minutid enne väljasõitu, mis tähendab, et hommikusöök jääb vahele. Kes pingelisel ajal süüa unustab, ei saagi loota, et tervis vastu peab.

Foto: Kanal 2

Et tegemist on täiskasvanud inimestega, ei hakanud meeskond neile lasteaednikke mängima ja kes enda eest hoolitseda ei osanud, sai oma vitsad.

Oluline on ka vaimne kurnatus – kiiresti tuleb kohaneda trobikonna võõrastega, taluda nende närvesöövaid harjumusi ja olematut korraarmastust, pidevalt vastu võtta uut infot, ülikiiresti õppida ja kohaneda. See on kirev karussell, millelt saab maha astuda alles saatest välja langedes. Linna patseerima või uhkes üksinduses parki pead selgitama minna ei saa, selleks ei jää aegagi.

Foto: Kanal 2

Ups, modell ei otsustagi ise oma meigi ja soengu üle!

Me ei jõua telekas näidata tunde kestvat meigi- ja soengutegemist, mis kuulub iga pildistamise juurde. Seejärel asuvad tööle stilistid ja panevad modellid riidesse. Fotosessiooni ettevalmistus ongi tihtipeale palju pikem kui shoot ise.

Ka pildistamised on loomulikult kordi pikemad kui telekasse mahub – et meilt tellivad reklaamfotosid reaalsed kliendid, ootavad nad korralikku tulemust. Kui sooviksime pildistamisi näidata täispikkuses, mahuks eetriaja sisse ainult ühe, heal juhul kahe inimese võte.

Ootamisest on juttu olnud igal hooajal, aga nähtavasti on see nagu hane selga vesi, sest ikka veel kuuleme virinat. Kullakesed, kui soovite päris modellimaailmas töötada, tuleb harjuda! Reaalses moemaailmas heidetakse vingatsid kärmelt üle parda – tsiteerides kõnniõpetaja Marika Hansonit: “Mitte kellelgi ei ole selleks aega – aitäh ja palun järgmine!”

Sel hooajal tabasid tõelised jahmatused meie grimmitiimi. Meikarid kuulsid, kuidas ühele või teisele neiule ei meeldinud tema meik või soeng. Stiliste rabas, et algajad julgesid rõivavalikute üle kobiseda.

Profid ei ole amatööride kiiksudega harjunud – professionaalselt modellilt oodatakse täielikku kuulekust ja koostööd, tema on ainult vahend loovtiimi suurejooneliste ideede täideviimiseks. Ta on tühi lõuend või riidepuu.

Saate kohtunik Mari-Liis Helvik imestas hommikuti modellimajja saabudes, milline vaatepilt esikus avanes – kuigi neiud teadsid hästi, et kohe algab pildistamine, mätsiti endale paksult meiki näkku, et televiisoris võimalikult apetiitne välja näha. Aga iga professionaal peaks teadma, et setile ilmutakse alati puhta näo ja juustega. Vana meigi mahavõtmine tähendas meie meikaritele mõttetut ajakulu. 

Vaheldumisi pihikamber ja pidu

Tagasi majja jõutakse südaöö paiku. Aga selle asemel, et põhku pugeda, tahetakse lõbutseda – peod maja saunas kestsid tihtilugu järgmise hommikuni.

Majas ootab ka palju muid saatega seotud toiminguid. Modellid peavad vaheldumisi käima nn päevaintervjuudel, pihikambris ja mõnel õnnelikul õhtul saavad nad helistada lähedastele. Päevaintervjuudest saab televaataja killukeste kaupa osa – modellid kirjeldavad oma läbielamisi ja arvamusi.

Teine ports värvikaid kirjeldusi tuleb pihikambrist, mida montaažitiim hakkab saateid kokku lõigates läbi vaatama. Oo, milliseid üllatusi see pakub ja kui kahepalgelised suudavad mõned inimesed olla!

Kõige harjumatum ongi modellidele see, et lähedastele helistamiseks on niivõrd vähe aega. Ainult kord või paar nädala jooksul said osalejad seitsmeks minutiks tagasi oma mobiilid. Arvestada tuli, et ka kõnesid filmitakse ning see materjal vaadatakse montaažis läbi. Üks põhjus on, et modellid ei teeks midagi lubamatut – suur kiusatus on vennale või sõbrannale ära rääkida, kes seekord saatest välja langes.

Mõnikord on salvestusi vaadates selgunud, et modell on rikkunud saate reegleid ja salaja Facebookis või Instagramis käinud. Mida eksinud lambukestega ette võtta, vaatame iga kord õunte pealt – karistus võib olla ainult hoiatus, aga ka palju karmim. Eemisel hooajal sai peapesu Gerili, kes telefoniga pilte klõpsis ja need kohe Instagrami riputas.

Aga kui võtted läbi, ununevad kõik raskused ja meil on hea meel, et eelmiste hooaegade osalejad on kunagised nägelemised ammu unustanud ja hoiavad kokku.

Kokkuvõttes oli see ju tore suvi!

Vaata lisaks SIIT!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles