Itaalia linn pani hoiatussildi «ainult kristlastele»

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Itaalia põhjaosas asuvas Lombardias Pontoglios hoiatatakse, et seal visatakse kristlikke väärtusi mitteaustavad isikud linnast välja.

Vastuoluline hoiatussilt asub Pontoglio maantee ääres ning selles rõhutatakse, et tegemist on lääne kultuuri ja kristlike väärtuste kantsiga, edastab The Local.

7000 elanikuga linna juures oleval sildis seisab veel, et neile isikutele, kes ei austa ega hinda kristlikke väärtusi,antakse käsk lahkuda.

Linnapea Alessandro Seghezzi oli see, kes andis hoiatussildi ülespanemiseks loa ning selgitas, et hoitamisega hoitakse oma kultuuri au sees ja kaitstakse elanikke.

«Elame täna üleminekuolukorras, sest võõrad kultuurid tungivad peale. Näiteks moslemite kultuur. Meie eesmärgiks on hoida traditsioonilist kristlikku kultuuri,» teatas linnapea.

Linanõukogu liikme Paolo Bocci sõnul on väljapool elavad isikud neid süüdistanud rassisimis ja diskrimineerimises, kuid nende hoiatuses ei ole midagi sellist.

«Sõltub, mida sellest sildist välja lugeda. Tegemist on informatsiooniga meie ajaloo ja kultuuri kohta. Julgen vastu astuda igaühele, kes meie väärtused kahtluse alla seab,» teatas linna esindaja.

Sildi vastaste sõnul on see otsene viide kristlusele, samas kui Itaalia seaduse järgi on riik ja kirik lahus.

Kuigi Pontoglios asuval sildil ei ole otseselt moslemeid mainitud, on see siiski suunatud ka neile.

Põhja-Itaalia võimud esi soovi sinna Lähis-Ida ja Aafrika põgenikke ning pärast Pariisi 13. novembri terrorirünnakuid, milles kahtlustatakse äärmusmoslemeid, on suurenenud moslemivastasus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles