Galerii ja välkarvustus! Mikk Mäe debüütplaadi esitlus: ühtlus või sisutu raadiopopp?

Irene Tambek
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Neljapäeval, 17.detsembril toimus Von Krahlis Mikk Mäe omanimelise debüütalbumi esitluskontsert.

Pärast tormilist ning tegusat aastaperioodi on Mikk Mäe ja tema bänd koosseisus (Sander Nõmmistu, Hannes Agur Vellend ja Kaupo Saar) valmis saanud kauamängivaga, et popimaastiku radadel helisid lüüa ning neid eesti mõistes massidele kuulamiseks mängida.

Foto: Tiit Mõtus

Sumedale Von Krahli baarile mõeldes meenuvad mulle esimesena seal serveeritav imemaitsev juustukooki ning legendaarne üritustesari Mutant Disco. Kolmandaks meenuvad mulle noored ja agarad alternatiivbändid, keda süvateismelisena sai iga nädal seal kuulamas käidud, kuid sel neljapäeval ei esitlenud legendaarsel Vanalinna baari lavalaudadel oma esikalbumit mõni otse garaažist tulnud bänd, vaid Eesti rahvale sel aastal televisiooni kaudu vägagi tuttavaks saanud noor - ja tõesti selle sõna absoluutses tähenduses - laulja, Mikk Mäe, kelle kauamängiv sai ette mängitud nagu kord ja kohus - täisväärtusliku ja töötava bändi ning lava ees kaasaelavate fännide ning sõprade saatel.

Foto: Tiit Mõtus

Miinus ja pluss kohtuvad kergesti sõnastatava popi radadel, kus leidub üht-ja-või-teistpidi ootuspäraseid viise ning kaasahaaravaid meloodiaid. Ent ka meeldivaid meloodiaid ning melanhoolsemaid õhkamisi. Omamoodi lõbus ning kaasahaarav ollakse plaadil küll ning erilist touchi lisab soundile kitarristi gruuv, kes esitlusel Smilersi endise kitarristi Martin Jurmani pilliga mängis. Popmuusika tegemisega on muidugi see lugu, et see vahel töötab ja vahel mitte. Siin on album, millest inimesed, kes tõenäoliselt just Taukarit ja Padarit kuulavad endale sobivat heliloomingut leiavad, kuid ühtaegu võivad ilmneda etteheited terviku ebajärjekindla kulgemise tõttu. Aga küsimusele, kas see, mida Mikk Mäe ja tema bänd teevad on ühtlus  või sisutu raadiopopp -  on raske vastata, sest plaadil on lugusid, mida mina, põline alteratiivmuusika austaja, käsi südamel, autosõidu taustaks kaasa ümiseks või kaasa laulaks.

Mikk Mäe omanimeline kauamängiv on müügil ning 12-loolise helikandja jaoks kirjutasid teiste seas lugusid Tanel Padar, Hendrik Sal-Saller, Tomi Rahula ja Kaspar Kalluste.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles