USA teismeline vägistas ja tappis matemaatikaõpetaja

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Philip Chism
Philip Chism Foto: SCANPIX

USAs Massachusettsi osariigis mõistis kohus süüdi teismelise, kes vägistas ja tappis oma matemaatikaõpetaja.

16-aastane Philip Chism järgnes õpetajale, 24-aastasele Colleen Ritzerile WC-sse, kus ta kägistas naist, siis vägistas ja lõpuks pussitas teda 16 korda, edastab BBC.

Chism õppis Danversi keskkoolis, kus Ritzer matemaatikat õpetas.

Chism viis õpetaja koolilähedasse parkmetsa, kus ta kasutas ta surnukeha kallal veel vägivalda.

Chismi advokaatide sõnul on nende kliendil vaimsed häired ja nad kaebavad alama astme kohtu otsuse edasi.

Noormees võttis õpetaja tapmise omaks, kuid ta ei mäleta täpselt, mis juhtus ning ta ei saa seega oma tegude eest vastutada.

Kohus määras noormehele psühhiaatrilise uuringu, mis kinnitas ta vaimset ebastabiilsust. Chism kuuleb hääli ja õpetajale kallale tungimise momendil oli tal  psühhootiline haigushoog.

Chism ei reageerinud kohtu süüdimõistvale otsusele mitte mingil viisil ning jäi apaatseks.

Ohvri perekonna sõnul mõisteti tapja küll süüdi, kuid kuna tal diagnoositi psüühiline haigus, siis ei pruugi ta tegelikult karistada saada.

Kohtus näidati ka kooli turvakaamera salvestist, millel on näha Chismi õpetajale WCsse järgnemas, kuid enne seda pani ta kindad kätte. Noormees väljub tualetist, kandes Ritzeri aluspükse.

Hoolimata asjaolust, et Chism on alaealine, anti ta kohtu alla kui täiskavanu. Kohus võib talle määrata eluaegse vanglakaristuse, kuid ta vanuse tõttu võib see esialgu jääda tingimisi karistuseks.

Kohtunik David Lowy teatel langetab kohus karistusotsuse järgmisel nädalal.

Chismi ootab ees veel teine kohus, kuna teda kahtlustatakse noorsootöötaja ründamises. Kohtu ja politsei andmetel üritas noormees Bostoni noorte kinnipidamiskeskuses olnud isikut kägistada ja peksta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles