Jamie Oliver asub võitlusesse suhkru vastu

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jamie Oliver.
Jamie Oliver. Foto: Anthony Devlin/PA Wire/PA Images

Tuntud briti telekokk Jamie Oliver korraldab Inglismaal kampaaniat suhkrumaksu kehtestamiseks, et pidurdada inimeste haigestumist teise astme diabeeti ja teistesse suhkru liigtarbimisest tulenevatesse haigustesse. Oliveri võitlust probleemi vastu tutvustab dokumentaalfilm «Suhkru üledoos», mis esilinastub FOX Life kanalil sel neljapäeval.

Oliver uurib ekspertide abiga seoseid toidus sisalduva suhkru osakaalu, inimeste rasvumise ning diabeedi ja teiste ohtlike haiguste vahel. Oliver kohtub arstide, diabeedi all kannatavate inimestega ja ametnikega, et selgitada välja, mida saab teha, et peatada suhkru üledoos inimeste toiduahelas.

Staarkokk on esitanud Briti valitsusele viieosalise suhkrumanifesti, mis muu hulgas nõuab 20-protsendise suhkrumaksu kehtestamist ning karastusjookides sisalduva suhkrukoguse märkimist teelusikate arvuna tootel. Oliver on suhkrumaksu kehtestanud enda restoranides ja sellega on kaasa läinud ka mitmed teised restoranid Inglismaal.

Videolindile püütud Jamie Oliveri projekti eesmärk on leevendada Inglismaal ja mujal maailmas üha tõsisemaks muutuvat probleemi – valest toitumisest tulenevate haiguste (diabeet, südamehaigused jne) levikut. Probleemiks on ka laste ülekaalulisus: hetkel on 42 miljonit kuni viie aastastest lastest ülekaalulised või rasvunud, kuid prognoositakse, et 2020. aastaks võib see arv kasvada 60 miljonini.

Ühetunnine dokumentaalfilm «Suhkru üledoos» linastub neljapäeval, 17. detsembril kell 21.00 FOX Life kanalil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles