Kosmose-indie-pop´i viljelev Steps To Synapse avaldas singli enda peatselt ilmuvalt debüütplaadilt

Elu24.ee muusikatoimkond
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kosmose-indie-pop´i viljelev Steps To Synapse avaldas singli enda peatselt ilmuvalt debüütplaadilt
Kosmose-indie-pop´i viljelev Steps To Synapse avaldas singli enda peatselt ilmuvalt debüütplaadilt Foto: Urmas Luik

Pärnust pärit noortebänd Steps To Synapse esikplaadi valmistamine on lõpusirgel ning  sellel puhul avaldati singel „Rain On Me“ koos meeleoluka videoklipiga.

„Rain On Me“ on järjekorras teine pala, mille bänd üldse varem on ametlikult avaldanud. Esimeseks looks oli koos videoga 2015 aasta aprillis ilmunud „Bad Habits“, mis oli esikohal saades Eesti Top 7-et ligi viis nädalat. Eile avaldatud singlit on võimalus kuulata bändi YouTube kanalist.

Bändi esimene EP, pealkirjaga „Desires“, ilmub platvormidel Deezer, iTunes, Spotify, Google Play, Rdio, XBox Music, Mixradio ja Shazam juba sellel reedel. Album füüsilisel kujul jõuab kuulajate kätte järgmise nädala jooksul.

Salvestuse eest vastutajaks on kitarrist Erko Niit ning asukohaks Pärnus tegutsev prooviruum, stuudio ja kontsertpaik nimega Korter13. Helikandjale jõuab 4 bändi  enda poolt parimaks titulleeritud lugu. Masterdamise ja miksimise eest vastutab Heliala juht Janek Kivi, kes on olnud seotud bändide Dagö, Sibyl Vane, Boyband, Goresoerd jpt albumite valmimisega.

Koosseisu endi sõnul lähtub nende looming igapäevastest isiklikest probleemidest, ihadest, puudustest ning liialdustest. Rõhk on kantud lüürikale, dünaamikale, vokaalharmooniatele ning emotsioonile. Bändi repertuaari teeb eriliseks erinevate instrumentide sümbioos - korraga mängivad nii elektriline kui ka akustiline kitarr, tihti ilutseb lugudes ka saksofon.

Ruumi jäetakse ka improvisatsioonile ning eksperimenteerimisele - lood pole alati koos vokaaliga, esineb ka instrumentaalpalasid koos mitmete kitarri- ning saksofonisoolodega.  Bändi loomingu eesmärgiks on edasi anda sõnumit ning sellega kuulajaskonnas mõttekaaslasi leida.

Koosseis on vaatamata suhteliselt lühikesele tegutsemisajale esinenud üle terve Eesti. Möödunud aasta novembris osales bänd üleriigilisel noortebändide konkursil Noortebänd 2015 ning selle aasta veebruaris õnnestus neil võita Pärnumaa noortebändide konkurss Bändomaania.

Plaadiesitlustuuri kontserdid toimuvad detsembri lõpus ja jaanuari alguses Pärnus, Tallinnas, Tartus, Viljandis ja isegi Riias ning Vilniuses

Koosseis:

Lisann Aljaste - vokaal, saksofon

Ivo Leesar - vokaal, akustiline kitarr

Siim Siimer - elektrikitarr.

Karl Birnbaum – basskitarr

Johannes Eriste - trummidning  sellel puhul avaldati singel „Rain On Me“ koos meeleoluka videoklipiga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles