Galerii: Ukraina-Vene kultusbänd 5'Nizza andis fännidele Rock Cafes kontserdi

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pärast kaheksa aastat kestnud esinemispausi tänavu taasühinenud Ukraina-Vene kultusbändi 5’nizza Euroopa tuuri ainuke Eesti kontsert leidis aset pühapäeval, 13. detsembril Rock Cafes.

5’nizza (hääldatakse nagu pjatnitsa ehk reede) loomingulise ühenduse lõid 1998. aastal Ukraina linnas Harkovis kaks tüüpi – Andrei Zaparožets ja Sergei Babkin. Milleniumivahetuse kandis tõid Andrei ja Sergei sõõmu värske õhku ka popist tüdinud Moskva klubiellu, millele järgnesid menukad tuurid nii Ida- kui Kesk-Euroopas, kuni bändi lagunemisele 2007. aastal.

Foto: Marianne Ubaleht

Igal pool, kus on üks kitarr ja palju vaba aega, võisid mehed oma laule laulda, samas võib 5’Nizza tekstidest leida mitu sõnademängu rea kohta, need võivad nõuda eriteadmisi popkultuurist (souli ja hip-hopi klassikast Vene Puhhi-multifilmini). Kuigi 5’Nizzat on nimetatud reggae-bändiks, pole nad sellega päris nõus ning tahaksid üleüldse kõikvõimalikest mõjutustest lahti saada, kuna muusikat teevad nad ennekõike enda jaoks. Lisaks Jamaika rütmidele on nende muusikas paras kogus bossa novat, tangot, hiphopi ja teisi elamise hullusest pulbitsevaid rütme.

Foto: Marianne Ubaleht

Nüüd, kaheksa aastat pärast laialiminekut, on mehed taas koos, andes oma vanadele lugudele uue elu ja mõtte ning pakkudes publikule ka hulga värsket kraami. 

Foto: Marianne Ubaleht

Vaata galeriist, mis pühapäeval Rock Cafes toimus!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles