Texase õpilasel keelati kanda relvaga Stormtroopersi T-särki

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Tähesõdadest» tuntud Stormtroopersid
«Tähesõdadest» tuntud Stormtroopersid Foto: SCANPIX

USAs Texase osariigis Rosenbergis George Juniori keskkooli õpilasel keelati koolis kanda «Tähesõja» filmidest tuntud Stormtroopersi pildiga T-särki, kuna tegelasel oli relv käes.

Kooli sõnul on see T-särk vägivallale õhutav, edastab The Telegraph.

12-aastane Colton Southern saabus «Star Wars: The Force Awakens» särgiga kooli möödunud neljapäeval ning ta õpetajad märkasid seda. Nad andsid õpilasele käsu kas särk seljast võtta või särgi peal midagi panna, et relvaga tegelase pilt ei oleks avalik.

«See on äärmuslik poliitkorrektsus, mis ei vii mitte kuhugi. Uus «Star Wars» film on selle aasta suurim hitt ning sellel ei ole mitte midagi tegemist tegelike relvadega. Mu pojal oli seljas lihtsalt filmiga seotud särk,» teatas poisi isa Joe Southern.

Texas on tuntud üsna leebete relvaseaduste poolest ning mais kehtestas see osariik seaduse, mis lubab relvi kanda tänaval avalikult.

Umbes 850 000 teksaslasel on relvakandmisluba ning see relvaomanike arv on kasvamas.

Haridusametnikud teatasid, et kool lähtus «Star Warsi» tegelase pildiga T-särgi keelamisel soovitusest, et õpilaste riietel ei tohi olla vägivallale viitavaid sümboleid.

Kooli esindajate teatel ei karistanud nad Coltonit, vaid palusid tal T-särk seljast võtta või kinni katta.

Isa lisas, et ta skaudist pojas ei ole grammigi vägivaldsust ning ta seljas olnud T-särgil oli filmitegelane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles