Dzheimzi ja Ninja «Newdancebeat» naaseb piiratud tiraažis apelsinikarva vinüülplaadina ja suure peoga

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dzheimz ja Ninja
Dzheimz ja Ninja Foto: promo

Täpselt 15 aastat tagasi nägi ilmavalgust Eesti trummi ja bassi kogukonna toonaste juhtfiguuride Dzheimz ja Ninja debüütalbum «Newdancebeat». See 16-looline laserplaat on tänaseni siinse tantsumuusikakultuuri üks olulisemaid verstaposte, mis rebis uue aastatuhande alguses pisikesteks tükkideks mitmed eelaimdused ning kaotas nähtamatud kastid kodumaiste produtsentide võimekuse suhtes ja ümber, tekitades samas värsketest Eesti drum&bass'i gurmaanidest kubiseva lumepalliefekti, mille uhkelt rulluvat lõppu pole siiani silmapiiril terendamas. 

Nüüd, 15 aastat hiljem, puhuvad tantsupõrandail mitmed uued tuuled, ent nostalgia hõng on üleval - isegi vinüülplaat teeb jõudsat comeback'i ning üleüldse tundub enam kui paslik kõike eelpoolmainitut mitmeti tähistada, kinnistades ajaloolise ürik-üllitise kohalike mälusoppidesse ka järgnevaks 15-ks aastaks. 

Seega, Dzheimzi ja Ninja «Newdancebeat» on nüüdsest piiratud tiraažis saadaval apelsinikarva vinüülplaadina ning juba 19. detsembriks on juubilarid kohvikus Sinilind toimuvale superüritusele Jõululegend kokku kutsunud Eesti trummi ja bassi raskekahurväe minevikust, olevikust ja tulevikust, kes aitavad «Newdancebeat'i» teenitult taaslansseerida. Esinejanimistu on pehmelt öeldes hirmutav - spetsiaalse live-etteaste püstitavad Lu:k ja Flexus ning kunagise Kinomaja saali pea peale pööramiseks annavad oma parima õhtukangelased Dzheimz & Ninja, Raul Saaremets, Leslie Da Bass, S.I.N, Orav & Drummie, Qba, To-Sha, L.Eazy, Conflict, Mark Slavin, Stare & Focus, Lizon, Cezol, Demie, Sinda, Solid MC, VJ teng ja VJ Jan Viljus, samuti ei tasu loota asu väikeses saalis, mille on hõivanud kreatiiv-peoseeria Rändom hapendunud muusikamaitsega käsilased.

Kinnitame nii meie kui «teadlased», et õhtu saab olema meeldejääv. Ja värske vinüül, muide, on saadaval nii peol, veebilehel newdancebeat.com kui plaadipoodides Biit.Me, Lasering, Rahva Raamat (Viru ja Tasku) ning sellega kaasneb ka originaalne täispikkuses «Newdancebeat» album CD-l. 

Vinüüli tracklist: Magnum, Yo! Check This Out, Slownick, Varta, Karjala, Newdancebeat!

Üritus Facebookis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles