Jazzkaar 2016 avalikustas esimesed artistid

Meisi Volt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laulja-helilooja-multiinstrumentalist Jarle Bernhoft
Laulja-helilooja-multiinstrumentalist Jarle Bernhoft Foto: promo

22. aprillist 1. maini toimuval Tallinna Rahvusvahelisel Festivalil JAZZKAAR 2016 esinevad muusikud mitmelt kontinendilt, teiste seas Grammydega pärjatud USA saksofonist-helilooja Chris Potter ja Norra laulja-multiinstrumentalist Bernhoft. Festivalipasside ja nende kahe kontserdi piletimüük algab reedel, 11. detsembril kell 10 Piletilevis.

27. festival Jazzkaar 2016 toimub Telliskivi Loomelinnakus asuva Vaba Lava kompleksis ja Punases Majas ning Nordea Kontserdimajas. Kevadise suurima jazzipeo esimesed väljakuulutatud artistid on USA saksofonist-helilooja-ansamblijuht, Grammydega pärjatud Chris Potter ja esimese Norra artistina parima R’n’B albumi Grammy nominatsiooni pälvinud laulja-helilooja-multiinstrumentalist Bernhoft. 

Festivali üks peaesinejaid Chris Potter on hetkel maailma populaarsemaid saksofoniste. Jazzkaare 25. juubelil esines ta väljamüüdud Nordea Kontserdimajas Pat Metheny Unity Groupi koosseisus. Oma ansamblitega on muusik välja andnud 15 heliplaati ja osalenud rohkem kui sajal teiste tippartistide albumitel. Saksofonisti enda kaks viimast albumit „The Sirens” (2013) ja „Imaginary Cities” (2015) on ilmunud maineka plaadifirma ECM alt. 2016. aasta kevadturneel esineb Chris Potter koos oma kvartetiga, kuhu kuuluvad kõrgelt hinnatud muusikud David Virelles, Joe Martin ja Marcus Gilmore. Chris Potter Quarteti kontsert toimub 27. aprillil 2016 kell 21 Vabal Laval. 

Foto: promo

Laulja-helilooja-multiinstrumentalist Jarle Bernhoft on hetkel Norra populaarseim meeslaulja. Tema muusikat on võrreldunud Stevie Wonderi ja Marvin Gaye´ga. Ta lummas publikut juba oma esimese 2008. aastal ilmunud albumiga „Ceramik City Chronicles”, mis tõstis ta staari staatusesse. Artisti kolmas album  „Islander”, mille lugusid kuuleme ka Jazzkaare kontserdil, on olnud väga menukas. Laulja plaatide müüginumbrid on kuuekohalised ja tema videot “C’Mon Talk” on Youtube’is vaatatud 4,5 miljonit korda. Bernhofti kontsert toimub 23. aprillil 2016 kell 21 Vabal Laval. 

Eesti muusikatööstuse poolt parimaks muusikafestivaliks 2015 valitud Jazzkaar toimub taas Telliskivi Loomelinnakus täites selle ala hea muusika, näituste ja kohvikutega. Kevadise jazzipeo kontserdid toimuvad kahes hoones – Vabal Laval ja Punases Majas. Festivali ajal kohtab muusikuid ka loomelinnaku teistes paikades.

Jazzkaar 2016 festivalipassid ning Chris Potter Quarteti ja Bernhofti kontsertide piletid tulevad müüki 11. detsembril kell 10 Piletilevi müügipunktides. Piletid on soodsad kuni selle aasta lõpuni! Festivalipass tagab sissepääsu kõigile kontsertidel Vabal Laval ja Punases Majas (Nordea Kontserdimaja kontsertidele festivalipass ei kehti). 

Piletid on müügil Piletilevi müügipunktides ja internetis. Jazzkaare piletiinfot saab numbril 666 0030 või piletid@jazzkaar.ee. 

Vaata lisa kodulehelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles