Üheksa-aastane poiss ujus Alcatrazist San Franciscosse

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alcatrazi saar
Alcatrazi saar Foto: SCANPIX

Möödunud nädalalõpul võttis noor ameeriklane ette ebatavalise teekonna, ujudes kurikuulsalt Alcatrazi vanglasaarelt San Franciscosse.

Daniel Bessonovil tuli võidelda tugeva lainetuse ja jaheda veega, kirjutab mercurynews.com.

Poisil kulus saarelt Golden Gate jahtklubi alale ujumiseks 41 minutit.

Bessonov ujus koos oma treeneri Jordan Woodiga, kes jäi oma noore hoolealuse saavutusega rahule.

Alcatrazist San Franciscosse ujumine on üsna populaarne, hoolimata sellest, et ettearvamatu lainetus teeb teekonna väga raskeks.

Vanglasaare ujumise aluseks on 1962. aastal aset leidnud vangide põgenemise juhtum. Frank Lee Morrisel ning vendadel Clarence ja John Anglinil õnnestus Alcatrazist põgeneda. Nad kasutasid saarelt lahkumiseks parve. Nad jäid kadunuks ning arvati, et nad hukkusid.

Kuid hiljem hakkasid levima jutud, et tegelikult ujusid nad San Franciscosse.

«Legend ja siiani lahendamata saladus on need, mis ujujaid sunnib seda teekonda ette võtma,» lausus 737 korda Alcatrazi ujumisdistantsi läbinud ujumistreener Gary Emich.

Emichi kinnitusel oli Alcatrazist põgenemine haide ja tugevate lainete tõttu üsna riskantne ettevõtmine. Kui lainetuse rütmist aimu pole, siis seda teekonda läbida ei olnud võimalik.

Eriti ohtlik olevat teekonda ette võtta täiskuu ajal, mil Kuu gravitatsioon muudab lainetuse rütmi väga kiireks.

Ujumistreenerite sõnul saavad San Francisco lahe jahedas vees ujumisega paremini hakkama naised, kuna nende rasvakiht on meeste omast paksem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles